1.943

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost reînhumați

Rămășițele pămîntești ale lui Nicolae și Elena Ceaușescu au fost reînhumate în cimitirul Ghencea, după ce specialiștii de la IML, au confirmat ca cele două cadavre, dezgropate pe data de […]

Rămășițele pămîntești ale lui Nicolae și Elena Ceaușescu au fost reînhumate în cimitirul Ghencea, după ce specialiștii de la IML, au confirmat ca cele două cadavre, dezgropate pe data de 21 iulie, sunt ale acestora. Timp de 20 de ani, asupra acestui subiect s-au făcut numeroase speculații, chiar unii dintre cei mai înflăcărați nostalgici ajungând să se îndoiască de faptul că dictatorii ar fi fost înmormântați aici. Locul în care cei doi își vor dormi în continuare somnul de veci se află în vecinătatea celui inițial, care a fost considerat cam înghesuit, probabil prea mic ca să-i primească pe cei care obișnuiesc să omagieze trecutul comunist al țării la datele de 25 decembrie și 26 ianuarie.

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.