3.675

Încă 20 de schelete umane „dau binețe” săpătorilor de la parcarea din Piața Universității

Descoperirile de la șantierul noii parcări din Piața Universitații continuă să-i uimească pe specialiști, după ce ieri, au mai ieșit la iveală încă 20 de schelete umane, vechi de 3 […]

Descoperirile de la șantierul noii parcări din Piața Universitații continuă să-i uimească pe specialiști, după ce ieri, au mai ieșit la iveală încă 20 de schelete umane, vechi de 3 secole. Interesant este faptul că acestea sunt încadrate de ziduri din cărămidă, ceea ce induce ideea existenței unei catacombe pe locul în care, la sfârșitul secolului al XVI, se afla Mănăstirea Sf. Sava. Istoricii susțin că aici ar fi fost înmormântate unele personalități de vază ale orașului și câțiva boieri. După încheierea operațiunii, rămășițele umane vor fi înhumate într-o groapă comună și se va face o slujbă de pomenire. (foto: R.M.)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.