5.572

Izvorul care redă bărbăția

În incinta Centrului de Sănătate Cervenia din jud. Teleorman, situat la 20 de km. de Alexandria, se află o adevărată comoară. Din buza unul deal, aflat la câţiva zeci de […]

În incinta Centrului de Sănătate Cervenia din jud. Teleorman, situat la 20 de km. de Alexandria, se află o adevărată comoară.

Din buza unul deal, aflat la câţiva zeci de metri de clădirea spitalului, răsar nu mai puţin de 7 izvoare a căror apă are diferite proprietăţi terapeutice. Aceasta este bună în tratarea bolilor digestive: ulcere, gastrite, dischinezii biliare, etc. Locul are o istorie aparte fiind o ctitorie a domniţei Bălaşa, singurul spital brâncovenesc din ţară care funcţionează încă, după cum se mândreşte dr. Nicolae Bulumac, director de aproape 30 de ani al instituţiei. Despre apa miraculoasă ştiu mai mult bătrânii din cele 10 comune vecine deservite de unitatea medicală. Cu mult înainte de inventarea pastilei Viagra, oamenii de aici aveau o reţetă mult mai simplă şi mai la îndemână. Câţiva locuitori ne-au confirmat faptul că şi-au ameliorat suferinţele după ce-au băut apă din curtea spitalului din Cervenia, iar alţii sunt în stare să jure că şi-au recăpătat bărbăţia apelând la această soluţie. După ce ştirea a ajuns în paginile ziarelor locale şi aflând că unul dintre cele izvoare este bun pentru potenţă, aici au început să poposească sute de bărbaţi şi consoarte ale acestora în căutarea leacului pentru probleme în cuplu. Unii dintre bătrânii internaţi în secţia de geriatrie a spitalului, dar şi în alte saloane, se scoală dis-de-dimineaţă cu grijă să fie primii care beau din lichidul tămăduitor. Îşi iau cănile şi coboară pe treptele înguste de piatră şi, după câteva cure, prind puteri noi. Ce mai, un adevărat elixir al tinereții!(Răzvan Mateescu)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.