3.349

Eveniment unic: Vin moaștele lui Buddha în România!

Nu numai moaștele sfinților creștini sunt transportate de înalții prelați, dintr-un oraș într-altul, la mari sărbători. Între 10 și 12 iunie 2011, la Biblioteca județeană Dinicu Golescu din Pitești, va […]

Nu numai moaștele sfinților creștini sunt transportate de înalții prelați, dintr-un oraș într-altul, la mari sărbători. Între 10 și 12 iunie 2011, la Biblioteca județeană Dinicu Golescu din Pitești, va avea loc o expoziție a relicvelor sacre ale lui Buddha și ale altor maeștri buddhiști. „Turul relicvlelor” a început în urmă cu 10 ani și a traversat 58 de țări de pe 6 continente. Alegerea orașului Pitești nu este întâmplătoare pentru că în zonă, la intrarea spre satul Dealul Viilor (Moșoaia) se află un centru de buddhism tibetan. Clădirea dispune de o sală decorată în stilul oriental, un loc în care cursanții vin să scape de stress cu ajutorul meditațiilor. Centrul mai are și un restaurant unde clienții sunt serviți cu mâncare tradițională tibetană bazată pe legume flambate, care se prepară pe loc din ingrediente proaspete. Buddhismul Mahayana se diferențiază de celelalte ramuri ale buddhismului prin faptul că adepții își sacrifică plăcerile vieții pentru a-și ajuta semenii, animalele, orice ființă aflată în suferință. (Dana Fodor Mateescu)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.