2.572

Băsescu, amenințat cu moartea în centrul Capitalei!

Cei care trec prin centrul Bucureștilor pot observa mai multe „declarații de dragoste” pe care, nu se știe cine, și la îndemnul cui, le adresează Șefului Statului, Traian Băsescu. Inscripțiile de genul „Băse-mort” sau „Băse mort LUME” se află pe construcții din cadrul unor șantiere, barăci sau la intrări de bloc (culmea, păzite!), în locuri cât mai vizibile. Se pare că sloganul „Jos Băsescu!” e prea moale, prea ușor, e ca o coborâre dintr-un măr văratec… Nu mai satisface. Cineva îl vrea, direct și sincer, MORT! Dar fără să ofere mai multe detalii asupra modului în care dorește trecerea președintelui României la cele veșnice. Și în cartierele mărginașe, găsim aceleași inscripții instigatoare la crimă. Cine știe, poate unuia care n-are toate țiglele pe casă, îi va veni într-o bună zi, o idee„ salvatoare” și ne va scăpa de Băse! Nu aici vor să ajungă „profesioniștii” care se ocupă cu aceste „aspecte” revoluționare?

În centrul Capitalei

Base mort, la o intrare de bloc

Basescu mort, la o intrare de bloc

Pe vremea lui Iliescu, în același loc, la intrarea de la Metrou dinspre Arhitectură, scria simplu: „Jos… Iliescu!” de aveai impresia că pe scări te vei întâlni chiar cu președintele, care dorea și el, ca omul, să meargă spre Unirii. Sau spre Victoriei, că e mai realist! Tot „Jos Iliescu” mai scria si pe postamentul crucii de pe Caraiman, dinspre prăpastie. Cu alte cuvinte, jos cu Iliescu… de la 2000 de metri! Dar nea Nelu a rămas la fel, pe picioarele lui, cum îl știm și acum: zâmbitor și dârz. Fie că e vorba de „jos” sau de amenințarea cu moartea, autoritățile nu se sinchisesc prea mult de situația asta, probabil nu scrie în caietul lor de sarcini că trebuie să curețe de sloganuri pereții clădirilor din buricul târgului sau să le păzească de cei care le pictează. Că îl vrea sau nu îl vrea în fruntea statului pe Băsescu, e opțiunea fiecăruia în parte. D-asta ne ducem în mod democratic la vot, d-asta există mecanisme și legi constituționale, așa-i? Dar „Jos” e una, înseamnă că lumea nu te mai vrea, s-a săturat de tine, ești depășit, tâmpit, prea bătrân sau prea prost, cară-te, du-te la crâșmă, dă-te-n… leagăn sau sădește pomișori, dar „Moarte”… ? Ei, chestia asta are cu totul altă greutate, e mult mai grav și dacă totul nu ar fi o glumă sinistră, ca mai toate evenimentele de pe la noi, înseamnă că pe președintele Băsescu îl așteaptă zile grele. (E.M.)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.