5.748

OZN-ul din apartamentul de bloc

Contactul cu o civilizaţie extraterestră ar reprezenta poate cel mai important eveniment din istoria omenirii, la care mulţi specialişti visează neîncetat. Printre ei, Grigore Nica, un inginer român specializat în […]

Contactul cu o civilizaţie extraterestră ar reprezenta poate cel mai important eveniment din istoria omenirii, la care mulţi specialişti visează neîncetat. Printre ei, Grigore Nica, un inginer român specializat în transporturi, pensionar acum şi pasionat de ozn-uri, este convins că poate pune în practică proiecte legate de zborul în spaţiu sau mersul pe teren accidentat cu vehicule neconvenţionale, dar mult mai eficiente.

Maşina timpului

Asemenea obiecte de zbor cu propulsie nouă şi neconvenţională, unică pe plan mondial, conform investigaţiilor Oficiului European al Brevetelor care a comunicat în scris autorului că nu a găsit nimic similar în lume,

Inginerul Nica a gândit şi a proiectat un model de farfurie zburătoare care ar putea ajuta foarte mult omenirea în viitor.

Inginerul Nica a gândit şi a proiectat un model de farfurie zburătoare care ar putea ajuta foarte mult omenirea în viitor.

pot determina un salt deosebit de mare în explorare, cunoaştere, transporturi ultrarapide de mărfuri şi persoane, de la o ţară la alta, intercontinentale, interplanetare sau chiar interstelare. Grigore Nica este convins că la nivelul actual de tehnologie se poate construi una din primele maşini ale timpului, prin punerea în valoare a zborului inerţial în zig-zag, obţinându-se viteze uniform crescătoare, dar care să nu se limiteze la un anumit prag, aşa cum se întâmplă în cazul sistemelor actuale de propulsie, ci să devină nelimitate. Astfel, viteza luminii poate fi depăşită la infinit. Atât la decolare, cât şi la aterizare au loc mai multe efecte antigravitaţionale simultane. Frânarea se produce din mers, prin rotirea navei la 180 de grade.

Extratereştrii suntem noi?

În cărţile inginerului Nica, “Obiecte zburătoare sferice” şi “Farfuriile zburătoare” sunt tratate aceste teme incitante, autorul încercând să dezlege, pe lângă misterele OZN-urilor şi marile enigme ale Terrei. El crede că în interiorul globului pământesc trăieşte o civilizaţie paralelă, pe care o simţim permanent în apropierea noastră, şi care ar putea fi numită, mai corect, intraterestră. În acest context, noi am fi extratereştrii, pentru că ocupăm suprafaţa exterioară a planetei. “Civilizaţia din adânc ne apără şi ne fereşte de pericolele, pe care, de cele mai multe ori, nici măcar nu le putem bănui, lăsând la o parte faptul că, deocamdată, nu avem mijloacele tehnice pentru percepere şi contracarare. Ei ne protejază împotriva meteoriţilor mari sau a asteroizilor, sunt îngerii noştri păzitori.”

Enigme dezlegate

“În toate enigmele Terrei trebuie să fie ceva logic. Nu e nimic SF, nimic paranormal. Totul se bazează pe ştiinţă, pe fapte reale, martori. Eu am fost marcat de două evenimete legate de apariţia unor OZN-uri. În 1995 mă aflam în Frumuşani şi tocmai tăiasem cu drujba un salcâm de pe marginea unui lac. Deodată, un obiect sferic, foarte mare, gălbui, a trecut lin, fără zgomot, la joasă altitudine pe deasupra noastră. Atunci, autoturismul meu Aro, care era la câţiva metri mai încolo, cu maneta de viteze în treapta I, a pornit singur, deşi cheile de contact erau la mine. Noroc că maşina s-a oprit într-o ridicătură de pământ, altfel ar fi căzut în apă.” Inginerul spune că pornirea motorului ar fi fost cauzată de fluxul energetic foarte puternic care a dus la excitarea bobinei de la demaror. La ora actuală fenomene absolut inexplicabile se produc între localităţile buzoiene Murgeşti şi Greabănu, în apropierea satului Livada. De câteva ori pe timp de noapte au putut fi observate siluetele întunecate ale unor obiecte zburătoare care parcă făceau prospecţiuni asupra solului. Inginerul Nica a fost contactat de secretarul primăriei din Murgeşti şi, într-o seară, a putut observa cu un binoclu militar strania apariţie. O altă enigmă investigată şi dezlegată de Grigore Nica este cea de la Pietrele Albe, lângă Cluj. Se pare că acolo există o “trecere”, un fel de ecran protector, foarte ozonat, care apare în anumite momente. Doi tineri au trăit cu ceva timp în urmă o experienţă ciudată. În timp ce culegeau ciuperci au fost surprinşi de o ursoaică cu pui, care s-a luat după ei. Cei doi s-au aruncat la pământ prefăcându-se morţi. În acel moment, între fugari şi ursoaică s-a lăsat o pâclă deasă. Animalul s-a speriat, a urlat şi a luat-o la sănătoasa, lăsându-i în pace pe tineri. Dosarele X ale ing. Nica mai tratează şi dealul Măgura Bacăului unde maşinile urcă singure. Aici este vorba de o ilustrare plastică a Legii Atracţiei Universale în cazul a două obiecte de greutăţi diferite. Astfel, atracţia gravitaţională în cazul automobilelor este anulată de atracţia exercitată de un mare zăcământ aflat în scoarţa terestră, o situaţie similară fiind în cazul particulelor de praf care stau pe suprafeţe verticale. Cei care vor să participe la construirea aparatelor zburătoare neconvenţionale pot gasi mai multe amanunte aici. (Editura MATEESCU)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.