4.685

Elodia a ajuns ghiudem la Cota 2000

Avocata Elodia Ghinescu nu este la vreo mănăstire, ascunsă bine de ochiul vigilent al poliției, așa cum crede Cristian Cioacă, soțul ei. Ea a ajuns deja în meniurile unor restaurante. […]

Avocata Elodia Ghinescu nu este la vreo mănăstire, ascunsă bine de ochiul vigilent al poliției, așa cum crede Cristian Cioacă, soțul ei. Ea a ajuns deja în meniurile unor restaurante. Există patroni de cârciumi sau cofetării care s-au gândit că ar putea avea mai mult succes la public dacă ar boteza produsele cu numele celebrului personaj. Aşa s-au născut prăjiturile Elodia, cu blat, cremă şi frişcă, dar şi ghiudemul, cu acelaşi nume.

În restaurantul „Papa Bună”, situat la Cota 2000 din Sinaia, turiştii sunt întâmpinaţi imediat ce coboară din telecabină cu preparate speciale: sote din hribi, cârnații picanți „Q7” pentru vitezomani, mămăliguţă cu urzici şi ouă sau ghiudemul Elodia. „Să ştiţi că este foarte gustos şi clienţii ni-l cer mai mereu, fie că e iarnă, fie că e vară. Unii vin special pentru acest cârnat.”, ne-a spus una dintre picoliţe. 100 de grame costă 10 lei.  Un fapt curios este că însăși barmanița de la Cota 2000 aduce un pic la figură cu cea mai căutată femeie din România. Bine că n-a văzut-o Dan Diaconescu! (Răzvan Mateescu)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.