5.160

Din pădurea Băneasa se fură ca-n codru!

Deși de săptămâni bune n-a căzut un strop de ploaie și n-au bătut vântoasele, pădurea Băneasa arată ca după o vijelie serioasă. La fiecare pas, întâlnești crengi mari și sănătoase […]

Deși de săptămâni bune n-a căzut un strop de ploaie și n-au bătut vântoasele, pădurea Băneasa arată ca după o vijelie serioasă. La fiecare pas, întâlnești crengi mari și sănătoase rupte, copăcei tineri culcați la pământ și, din loc în loc, vreascuri adunate, numai bune de încărcat. Azi, pe la ora prânzului în pădure se auzea cam așa: Poc! Poc! Poc! Niște indivizi rupeau cu spor tot ce le cădea în cale, slujindu-se și de câte un topor sau o bardă. Muncă, nu glumă!

A devenit un obicei, ca la fiecare sfârșit de săptămână, în special sâmbăta, diferite persoane să ia, ca la împinge tava, material lemnos direct din pădure, chipurile sunt uscături. „Uscăturile” respective sunt adunate, însă, după ce au fost rupte crengile cu o săptămână, două în urmă. Acesta este procedeul. Întâi se ucid copacii tineri, mai ușor de cărat, apoi, după ce devin „uscături” sunt tăiați și încărcați în mașini, un Aro vechi sau Dacii-papuc. Nimănui nu pare să îi pese de aceste devastări, care au loc aproape de gardul Academiei de Poliție. Am solicitat un răspuns autorităților în privința acestei chestiuni și ni s-a răspuns ca respectivii au autorizație să facă asta…Noi nu credem. Voi? (Dana și Răzvan Mateescu)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.