6.464

Sculptorul de falusuri

Sculptorul Constantin Sinescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a reușit să șocheze publicul datorită unor lucrări mai puțin obișnuite: falusuri din bronz, în erecție. Sinescu crede că demersul […]

Sculptorul Constantin Sinescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a reușit să șocheze publicul datorită unor lucrări mai puțin obișnuite: falusuri din bronz, în erecție. Sinescu crede că demersul lui e firesc, pentru că sculptorii trebuie să dea importanță unor detalii mai intime ale corpului uman, să le studieze și să le reproducă fidel. O altă pasiune de-a lui este filmul erotic, în care joacă uneori ca să-și rotunjească veniturile pe timp de criză.

„Am vândut două falusuri și am văzut Parisul”

Sculptura erotică, marca Sinescu, a atras imediat interesul unor iubitori de artă dispuși să cumpere câteva lucrări. „Unii colegi de-ai mei, artiști plastici, evită să creeze aceste părți frumoase ale trupului uman, crede Sinescu. Eu consider că arta nu trebuie să aibă bariere. Am vândut două falusuri și, cu banii primiți, am stat două săptămâni în Franța, am vizitat Parisul. A fost minunat! Un om de afaceri italian, pasionat de arta erotică, mi-a comandat câteva duzini de falusuri, de diferite mărimi și nuanțe. M-am pus pe treabă și i le-am făcut.” Constantin Sinescu duce o viață boemă, undeva într-o casă modestă din Buftea, înconjurat de sculpturi și de tablouri. Din palmele sale au răsărit de-a lungul anilor lucrări în marmură, bronz și granit, apreciate de criticii de specialitate: „Reculegere”, „Amprenta”, „De trei ori femeie”…etc. Autor a numeroase expoziții personale și cu lucrări aflate în multe colecții particulare din țară și străinatate, Sinescu a obținut în 1991 locul I la concursul pentru „Monumentul Eroilor din Decembrie 1989”. Însă lucrarea a murit înainte de a fi realizată… Sinescu spune că, după ce proiectul a fost plimbat prin București de la o instituție la alta, documentația, incluzând planul topometric făcut de un arhitect, a ajuns la Târgu-Jiu, unde „doarme” în sertarele primăriei.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=videU4iR4gA?rel=0]

„Arta și erosul se țin de mână”

Ca să-și mai rotunjească veniturile, sculptorul Constantin Sinescu a renunțat la inhibiții și a participat la realizarea unor filme erotice, produse pentru un site american. Chiar dacă e trecut de 60 de ani, Sinescu, face amor în direct, demonstrând că încă e tânăr și că…poate. „Povestea asta cu filmele reprezintă un hobby pentru mine, mărturisește Constantin. Arta și erosul se țin de mână. Nu sunt un ipocrit. Sunt așa cum mă vedeți. Adică, oamenii de 70 de ani care se simt în forță, sunt sănătoși și au poftă de viață, să nu profite de ea? Știați că americanii nu mai vor femei cu dimensiuni de top-model? Vor să vadă în filme erotice şi persoane obişnuite, fără veleităţi de vedetă, și chiar trecute de o anumită vârstă. Acest lucru îi încurajază, le dă încredere în propriile forţe celor care, după 50-60 de ani, nu pun sexul pe un loc secundar.” Zoltan Naghy, cunoscut regizor autohton de filme pentru adulți, îl cunoaște pe Constantin Sinescu și are pentru el numai cuvinte de laudă: „E un bărbat adevărat. La vârsta la care unii iau medicamente cu pumnul și sunt toată ziua la doctor, el face performanță și în artă și în filmele erotice. Îl admir! Eu am mai făcut filme de acest gen și nu cred că este o rușine! Condiția este ca „actorii”, cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, să fie încă în putere, cu fizicul îngrijit și potenți din punct de vedere sexual. (Dana Fodor MATEESCU)

Comments

comments

edituramateescu

Despre edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.