4.072

Mai ninge iarna asta?

N-a nins nici anul acesta de Crăciun, vremea e în încălzire și, cel mai probabil nu va ninge nici de Revelion. Asta în ciuda previziunilor pe termen lung a celor […]

N-a nins nici anul acesta de Crăciun, vremea e în încălzire și, cel mai probabil nu va ninge nici de Revelion. Asta în ciuda previziunilor pe termen lung a celor de la Meteo, care anunțaseră inițial că vom avea sărbători albe. Știrea a fost preluată de televiziuni cu multă bucurie și retransmisă din timp celor care au dat buzna să-și rezerve sejururi în multele spații de cazare și mâncare de la munte. Or fi mână în mână cei de la timpul improbabil cu ăia de dau vremea exactă? Imaginile cu zăpezi de poveste sunt din alți ani și din alte luni, iar o armata de oameni se înghesuie pe DN1 pentru a lua țeapa totală de sezon, atât la ducere, cât și la întoarcere. Ieri, la Bușteni, decorul era puțin vanilat și nu se schia decât pe zăpadă artificială. E subțire și, dacă ai căzut, te cam julești la fund pe pietrișul de dedesupt. Dar n-are importanță, că „distracția e la maaaxim”. În această perioadă, divizia tunurile de zăpadă apară din greu profiturile proprietarilor de pensiuni și hotelierilor de la munte. În lipsa acestora și a omătului de pe pârtii, numărul oaspeților ar fi, cu siguranța, mult mai mic.:) Un Crăciun fără zăpadă e ca un weekend ploios la mare, în iulie. Să mulțumim celor care au inventat acest minunat dispozitiv și mamelor lor! În vremurile mai cucernice, când Moșul sau Crăciunița nu se zbenguiau în curul gol prin cluburi și nimeni nu se gândise încă să-i transforme în prezervativ, bătrânii cu frica Celui de Sus, aveau o vorbă: „Nici Dumnezeu nu mai ține cu noi, atât suntem de răi…” (Răzvan Mateescu)

Comments

comments

Razvan Mateescu

Despre Razvan Mateescu

este autorul a peste 1000 de reportaje publicate pe parcursul a două decenii în presa scrisă, în cele mai importante cotidiene centrale. A colaborat la mai multe publicații bucureștene cu articole pe teme de credință, societate, turism, oameni deosebiți. În anul 2006 jurnalistul a primit, împreună cu soţia lui, Dana Fodor, premiul pentru Faptul Divers Pozitiv.