2.779

Jeepul cu mai multe inimi

Am lipsit un pic de acasă. Am fost prin oraș, cu treburi, iar băiețelul meu a rămas cu tatăl lui. Când am intrat în camera de joacă am avut pentru […]

Am lipsit un pic de acasă. Am fost prin oraș, cu treburi, iar băiețelul meu a rămas cu tatăl lui. Când am intrat în camera de joacă am avut pentru un moment senzația de amețeală. A venit Securitatea și mi-a răscolit casa? Hoții? Bandiții? Spiritele? În jurul meu erau mii de bucățele sparte de plastic, rotițe, titireze, mașinuțe rupte, picioare de soldați…Apoi mi-am dat seama ce era. Se juca dumnealui, Andrei. Își „tuna” Gadget Mobilul și pentru asta avea nevoie de cât mai multe obiecțele. „Vreau piese brute! Construiesc un nou motor pentru mașina mea. Ăla vechi s-a stricat.” Așa a justificat balamucul din cameră. Omulețul din fața mea a trebuit să spargă, cu un odios ciocănel, toate jucăriile din plastic ca să ajungă la motorașul lor. „Tu mi-ai zis odată că motorul e inima unei mașini, așa că am vrut să-i pun jeepului meu cât mai multe. Dar n-am cu ce să le lipesc…” Oare câte ore îmi vor trebui să fac un pic de ordine aici? (Mama)

Comments

comments

Razvan Mateescu

Despre Razvan Mateescu

este autorul a peste 1000 de reportaje publicate pe parcursul a două decenii în presa scrisă, în cele mai importante cotidiene centrale. A colaborat la mai multe publicații bucureștene cu articole pe teme de credință, societate, turism, oameni deosebiți. În anul 2006 jurnalistul a primit, împreună cu soţia lui, Dana Fodor, premiul pentru Faptul Divers Pozitiv.