5.146

Vizita unui arici în miez de noapte

Dana Fodor Mateescu Hai să vă povestesc ce ni s-a întâmplat azi-noapte, pe la unu și ceva! M-am vârât în pat, ca omu`și încercam să adorm. Pe la 12 și ceva […]

Dana Fodor Mateescu

Hai să vă povestesc ce ni s-a întâmplat azi-noapte, pe la unu și ceva! M-am vârât în pat, ca omu`și încercam să adorm. Pe la 12 și ceva apare pe la gene și nesimțitul ăla de Moș Ene, beat, cu chef de scandal și cu fâșul rupt…A avut vreo sindrofie iar, și pe la mine vine când își aduce aminte! O să-l reclam că nu-și face datoria! Adorm chinuită, dar adorm.

Când mi-era somnul mai dulce, aud hărmălaie afară: Ham! Ham! Ham! și Hau! Haaau! Chiaaauu! Toți câinii din cartier parcă înnebuniseră. Era mai ceva ca atunci când Andrei pusese cesoiul să sune noaptea, la unu și jumătate! Ce naiba să fie? Mă trezesc și fug la Răzvan.

El era la fereastră, cu o lanternă în mână și îl striga pe Victor, câinele nostru. Ăla lătra ca disperatul, de parcă ar fi fost nuntă de lingurari la noi în curte…Din cauza furtunii puternice de ieri, iluminatul stradal luase o pauză și nu vedeam nimic în jur, ne băgam deștele-n ochi. „Io zic să coborâm amândoi și să vedem ce e!, zice Răzvan cam îngrijorat la „fixonomia” obrazului. „Bine!”- răspund c-o juma de gură, ofticată că mi-e frig și somn.

Ah. Trebuia să ne vedeți! Răzvan înainte, cu o bâtă de baseball și lanterna, eu în spatele lui, dârdâind de frig, amândoi în pijamale, prin curte…

Victor, când ne zărește, face ca toți dracii: aleargă, arată cu botul spre gard, sare în două labe, se învârte, grohăie, scuipă…E CEVA ACOLO!!!! Și odată mi se ridică părul la ceafă, puful ăla, știți voi! Bag câinele la el în țarc și mă întorc.

Toată sunt numai o bală iubitoare marca Victor, retriever iscusit. Și mi-e și mai frig! Pentru că-s udă!„Luminează cu lanterna, ce dracu!”- îi zic lui Răzvan. Și, ce să veeezi?

Lângă un brăduț se ghicea un ghem de țepi…Era un arici. „Hai să-l luăm în casă, că dacă-l lăsăm prin zonă, câinii n-or să tacă toată noaptea!” L-am pus într-un ghiveci gol, i-am dat pâine și apă…La liniște s-a deschis și ne-a privit cu niște ochiuți ca piperul: „Am nimerit la voi în curte din întâmplare. Vă rog să mă duceți mâine în pădure, că am doi copilași mici care mă așteaptă…” Și așa am și făcut.

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.