7.094

Câini uciși fără milă în Otopeni și Pipera

Dana Fodor Mateescu Mai multe familii din orașul Otopeni care locuiesc în perimetul străzilor Toamnei și Școlii acuză angajații unei firme de salubritate că le-au otrăvit cîinii. În urmă cu […]

Dana Fodor Mateescu

Mai multe familii din orașul Otopeni care locuiesc în perimetul străzilor Toamnei și Școlii acuză angajații unei firme de salubritate că le-au otrăvit cîinii. În urmă cu o lună, o cameră de supraveghere a surprins un individ care a coborât dintr-o mașină a societății de salubrizare din Otopeni. Pe imagini se vede clar cum respectivul aruncă „ceva” pe stradă. Nu se știe încă ce! La un moment dat, apar și câțiva câini care vin și mănâncă. După numai câteva clipe, încep să se agite, să se învârtă în cerc, apoi să se zbată spasmodic. Apoi mor.

În apropiere e o grădiniță de copii

Oamenii din cartier susțin că presupușii gunoieri au eliberat intenționat animalele din curți. Tot aceștia mai spun că îi îngrijau de mulți ani și că erau vaccinați. Fapta e cu atât mai gravă cu cât în apropiere există și o grădiniță de copii, iar acele „lucruri” otrăvite ar fi putut ajunge și în mânuțele micuților. Contactați de reporterii DIGI TV, reprezentanții societății de salubrizare susțin că nu știu nimic despre vreo acțiune a subordonaților, dar că au deschis o anchetă. Federația Națională de Protecție a Animalelor a deschis la rândul ei o anchetă. Membrii ei spun că au identificat un suspect, au făcut și o plângere la poliție, iar acum așteaptă și finalizarea cercetărilor.

Cățelușa avea și pui când a murit

Aceasta catea din Pipera, deosebit de prietenoasa si puii eu au fost otraviti

Cazul nu este singular. În cartierul Pipera-Tunari, în zonele din apropierea Pădurii Băneasa, s-au înregistrat incidente similare, în care mai mulți câini comunitari au fost găsiți morți pe străzi sau pe terenurile lăsate de izbeliște de către proprietari. „Pakito, Clăpăuga și Corina erau trei frați maidanezi, povestește o locuitoare din cartier. Nu făceau niciun rău, mai lătrau la poștaș și la necunoscuți. Clăpăuga era însărcinată, trebuia să fete. Ea a murit prima. Știți cum s-a chinuit? Se învârtea pe loc ca un titirez, avea limba scoasă, sughița și făcea spume la gură. Apoi a căzut într-o parte și a început să tremure în spasme. I-au ieșit și puiuții, unul câte unul, în timp ce ea murea. Au fost 6, erau vii, apoi au pierit. Corina și Pakito au urmat a doua zi. Tot așa, cu spume la gură, și agitație. Mi-a făcut foarte rău că am văzut toate astea! Nici acum nu pot să uit cum se tăvălea biata Clăpă, de durere, și nu puteam să o ajut. Nu aveam cu ce! Presupun că a mâncat ceva de pe strada Iancu Nicolae. Presupun că era otravă. Nu știu. Dar dacă e adevărat, cei care au făcut așa ceva au suflet de nazist!”

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.