3.756

Cuțu – cuțu, na, Grivei, mamaligă daca vrei, nu te lega de evrei!

În dorința de a sensibiliza opinia publică cu privire la diferite aspecte ale vieții sociale care au incidență cu activitatea lor, unele asociații sau organizații neguvernamentale comit gafe grave capabile […]

În dorința de a sensibiliza opinia publică cu privire la diferite aspecte ale vieții sociale care au incidență cu activitatea lor, unele asociații sau organizații neguvernamentale comit gafe grave capabile să genereze conflicte de proporții sau să redeschidă răni vechi.

Fundația Vier Pfoten, Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA), Group Initiative for Animals (GIA), Asociația Pet Hope și Asociația Save the Dogs se delimitează de afirmația iresponsabilă cuprinsă într-un comunicat al asociației Cuțu-Cuțu, potrivit căreia: „câinii nu sunt evrei ca să fie duși la Auschwitz”. Vier Pfoten consideră inacceptabile conotațiile acestei formulări nefericite care aduce atingere memoriei a milioane de oameni uciși în lagăre de exterminare și regretă că publicarea unei astfel de comparații riscă să adâncească divergențele la nivelul societății privind modul de soluționare a problemei câinilor fără stăpân, lucru ce va avea în final, repercusiuni asupra unor ființe nevinovate. „Considerăm că toate organizațiile, voluntarii și alte persoane care se implică în salvarea și îmbunătățirea vieții animalelor trebuie să dea dovadă de responsabilitate în acțiunile și declarațiile lor. Acestea nu trebuie să pună amprenta pe un întreg sistem și nici să genereze acte de agresiune față de animale, care sunt inumane, imorale, crude și ilegale. Cerem opiniei publice să ia în considerare nu numai astfel de incidente nefericite, ci toate acțiunile responsabile depuse până acum de ONG-uri și cetățeni pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. În lipsa acestor eforturi susținute, bazate exclusiv pe fondurile proprii ale organizațiilor, voluntarilor și donatorilor, situația în prezent ar fi fost mult mai dificilă.”, se arată într-un comunicat al Fundației Vier Pfoten. Asociația Cuțu-Cuțu a intrat în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În replică, președintele asociației Cuțu-Cuțu, Marcela Pîslă a declarat pentru ziare.com: „Este ambiguu și o să fie modificat la nivelul site-ului oficial al asociației.” Pîslă se apără spunând că tocmai datorită acestui titlu oamenii au intrat pe site și au văzut pozele și filmările privind adăposturile de câini.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.