3.051

Poezie de pușcărie

Dana Fodor Mateescu Penitenciarul București-Rahova va organiza pe data de 16 mai 2012 festivitatea de premiere a Concursul naţional „Poezie de puşcărie”. Evenimentul se înscrie în activităţile organizate cu prilejul […]

Dana Fodor Mateescu

Penitenciarul București-Rahova va organiza pe data de 16 mai 2012 festivitatea de premiere a Concursul naţional „Poezie de puşcărie”. Evenimentul se înscrie în activităţile organizate cu prilejul Târgului Naţional al Cărţii de Poezie şi al Festivalul de Poezie Bucureşti – Tu Nu Citeşti Poezie?”

Penitenciarul Rahova

Concursul de trofee

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune şi Asociaţia „EURO CULTURART”, a organizat în perioada martie – mai 2012, ediţia a IV-a a concursului naţional „Poezie de puşcărie”, proiect adresat persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc. Aflat la a IV-a ediţie, Concursul naţional „Poezie de puşcărie” s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: poezie destinată adulţilor, poezie destinată minorilor, lirică socială şi trofee. Elementul de noutate al acestei ediţii l-a constituit concursul de trofee (obiecte din diferite materiale confecţionate manual de către persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională sau cercurilor de artizanat). La această ediţie au participat aproximativ 270 persoane private de unitate, din peste 30 de unităţi penitenciare şi centre de reeducare, iar efortul acestora s-a concretizat în peste 475 de poezii şi lucrări de lirică socială şi 25 de obiecte artizanale.

Dan Mircea Cipariu a coordonat evenimentul

Moment de consiliere duhovniceasca in inchisoarea Rahova

Moment de consiliere duhovniceasca in inchisoarea Rahova

Juriul a fost format din specialişti din toate instituţiile implicate în desfăşurarea evenimentului şi a fost coordonat de către poetul Dan Mircea Cipariu, preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti – secţiunea poezie şi al Asociaţiei „EURO CULTURART”. La festivitatea de premiere vor participa persoanele private de libertate, desemnate câştigătoare şi va fi organizată o expoziţie a lucrărilor incluse în secţiunea „Trofee”. Proiectul naţional „Poezie de puşcărie” are ca scop încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul artistic şi participarea acestora la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană, dar şi la promovarea unei imagini obiective a sistemului penitenciar, ca serviciu social aflat în slujba comunităţii.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.