2.506

Gunoieru` nostru, stăpânu` nostru!

de Dana Fodor Mateescu Am scris de multe ori despre acești oameni care-și sacrifică sănătatea, palmele, unghiile, nasul și degetele de la picioare pentru ca deșeurile noastre menajere să fie […]

de Dana Fodor Mateescu

Am scris de multe ori despre acești oameni care-și sacrifică sănătatea, palmele, unghiile, nasul și degetele de la picioare pentru ca deșeurile noastre menajere să fie depuse în siguranță , acolo unde merită ele: la gunoi!

Dar iată că nu toți sunt așa cum ar trebui, și mi se pare firesc. Doar pădure… fără șervețele umede din loc în loc nu există! Eu am contract cu Rosalul. De fiecare dată, bietul meu tomberon e rupt, plesnit, violat, abuzat, crăpat, dat de toți pereții, de către angajații gunoieri. Ăsta e al doilea, în nici patru ani. Țin minte că bunicul a avut toată viața același tomberon, identic cu al nostru, care nu avea nici pe dracu`. Dar el locuia în sectorul 1 și avea contract cu REBU…

I-am rugat insistent să nu-l mai distrugă, că nu sunt fabrică de tomberoane. S-au uitat la mine ca… curcile-n crăci! Și au făcut tot ce-au știut ei. Ba chiar i-am reclamat la sediul firmei. Mai rău a fost!

De vreo 2 săptămâni, băieții în verde îmi lasă tomberonul tooooocmai pe cealaltă stradă, în mijlocul drumului. Astfel că, cei care trec cu mașinile prin zonă, booom!, în bietul meu cazan, troosc! în pieptul lui, până mi l-au rânjit, de i se văd toate cele. Soțul meu le-a atras atenția: „Aduceți-mi, vă rog, tomberonul în fața porții, acolo unde l-am lăsat!” Șmecherii s-au jignofit teribil, așa că, de data asta, l-au distrus aproape în întregime. „Lasă, șefu`, că ți-aduc io unu frumooos, doar cu o sută dă lei! Nou-nouț!”, i-a propus unul dintre Rosali lui Răzvan.

Ahaa, deci asta era!!! Tre` să-și aranjeze și ei șmenurile, nu? Fac zob tomberoanele oamenilor, ca să le vândă (firește că la negru!) altele noi… De unde oare?

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.