3.808

Olimpicii noștri lovesc din nou! După succesul înregistrat la matematică, aurul vine pentru chimie

de Dana Fodor Mateescu Românii pot fi mândri din nou pentru că elevii din lotul olimpic al țării au cucerit o medalie de aur, două de argint și una de […]

de Dana Fodor Mateescu

Românii pot fi mândri din nou pentru că elevii din lotul olimpic al țării au cucerit o medalie de aur, două de argint și una de bronz la a 44-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, care a avut loc în perioada 21 – 29 iulie în SUA, la Washington. 

Olimpicii de la chimie. Foto: Ministerul Educatiei

Îi felicităm și noi din toată inima pe Vlad Băcăuanu, Maria Andreea Filip, Alexandru Paraschiv și George Silvian Baltac, dar și pe profesorii care i-au ajutat și le-au îndrumat pașii spre astfel de izbânde.Vlad Băcăuanu este absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. El a obținut, acum, o medalie de aur, iar anul trecut, la ediția precedentă, una de argint. Mariei Andreea Filip, elevă în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București și lui Alexandru Paraschiv, clasa a XII-a la Colegiul Național „Sfântul Sava” din capitală, le-au revenit medaliile de argint. George Silvian Baltac, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Oltenița a câștigat medalia de bronz. La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie au participat 282 de concurenți din 78 de țări. Din păcate, de multe ori, aurul cenușiu pleacă definitiv din România cu prima ocazie. De ce? O știe toată lumea. Pentru că, în alte părți, oamenii deștepți și talentați sunt mult mai prețuiți și mai stimulați material decât pe meleagurile noastre.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.