1.926

Senatorul PSD Cezar Măgureanu anchetat pentru evaziune fiscală

de Dana Fodor Mateescu  Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a declanşat, în dimineața de marţi, 24 iulie, peste 250 de percheziții în Bucureşti şi în […]

de Dana Fodor Mateescu 

Senatorul PSD Cezar Magureanu, foto: Senatul Romaniei

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a declanşat, în dimineața de marţi, 24 iulie, peste 250 de percheziții în Bucureşti şi în zece județe, într-un caz de rambursări ilegale de TVA, ca urmare a unor tranzacţii intracomunitare. Grupul infracțional viza tranzacții comerciale cu zahăr și era specializat în obținerea unor beneficii financiare în urma derulării operațiunilor de import, achiziții sau livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operațiunilor făcute, înregistrarea unor operațiuni fictive în scopul obținerii ilegale de TVA. Conform DIICOT, Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu (PSD), fiica şi ginerele său, sunt implicaţi în reţeaua de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane. Toate aceste infracțiuni au fost sprijinite de Nicușor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu. Numele lui Octavian Grecu, zis și „Butoane”, a ajuns în atenţia tuturor după uciderea baschetbalistul american Chauncey Hardy, care a murit într-un bar din Giurgiu. Legătura dintre „Butoane” și Măgureanu a fost făcută publică după ce presa a difuzat niște înregistrări din 2009, unde senatorul apărea la o petecere cu maneliști alături de controversatul interlop.

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.