4.358

Invenții ciudate pe mapamond: chiloții anti-pârțuri și aparatul care torturează muștele

de Dana Fodor Mateescu Bicicleta fără pedale, pixul cu pastă transparentă, traducătorul electronic pentru câini, gelul de păr făcut din zahăr, chiloţii anti-pârțuri, maciuca pentru scărpinat călcâiele sau crema care […]

de Dana Fodor Mateescu

Bicicleta fără pedale, pixul cu pastă transparentă, traducătorul electronic pentru câini, gelul de păr făcut din zahăr, chiloţii anti-pârțuri, maciuca pentru scărpinat călcâiele sau crema care mărește sânii și organul sexual bărbătesc…ar fi unele dintre cele inedite invenții apărute de-a lungul timpului în lume.

Aparatul care gonește tinerii 

Andrei Boghian a inventat aparatul care tortureaza mustele.

Un om de ştiinţă din Anglia a inventat un dispozitiv al cărui scop „nobil” este alungarea adolescenţilor. Probabil că nu poate să-i sufere, așa cum unii au alergie la câini sau pisici. Aparatul este realizat pe principiul fluierelor supersonice sau subsonice. Acesta emite unde sonore pe o frecvenţă auzită numai de tineri, care o iau la fugă în acel moment. Nici ei nu înțeleg de ce…

Niște cercetători din Japonia, care iubesc cățeii, au inventat un dispozitiv care „traduce” lătratul câinilor. Aparatul primeşte şi analizează frecvenţa lătratului, pe care o converteşte în propoziții separate în şase categorii de emoţii: sunt trist, fericit, sunt frustrat, leneș, cerşetor și nesuferit. De fiecare dată când cățelul va lătra, dispozitivul va afişa un mesaj pe un ecran minuscul. Chiloții anti-flatulențe îți dau o mânuță de ajutor când ești la greu, adică atunci când te bolborosește rău păsula la mațe. Astfel, s-au inventat niște odorizante sub forma unor tampoane elastice care se pun pe lenjeria intimă a bărbaților și a femeilor. Ele absorb mirosurile neplăcute, împiedicându-le să se împrăștie în jur. La noi nu cred că au ajuns încă, dar mai sper. Nici românii nu s-au lăsat mai prejos, ei au fost întotdeauna receptivi la nou și s-au adaptat mereu la cele mai aspre condiții. Dacă îmi amintesc bine, pe vremea lui Ceaușescu unii inventaseră o metodă de a-și proteja covoarele împotriva „vicisitudinilor” bocancilor murdari, lipind peste ele bucăți mari de plastic transparent sau colorat. Arăta oribil, dar covoarele rămâneau curate! O altă șmecherie era plexiglasul (roșu!) pus în fața televizoarelor alb-negru, ca să pară color! Ți se bulbucau ochii, îți curgeau lacrimile șiroaie pe piept, făceai brusc hipermetropie și glaucom, dar erai la modă și te puteai mândri în fața colegilor de școală sau de serviciu, care nu posedau asemenea „minune”!

 „Corina”, unguentul care mărește…! 

 Mai în vremea noastră, un cercetător ploieștean a propus o metodă simplă, ieftină și nedureroasă pentru cei care doresc să-și mărească organul sexual sau sânii. Gheorghe Sârbu susţine că a descoperit un unguent care poate ajuta la rezolvarea acestor „neajunsuri”. Istoria acestei descoperiri este veche de peste patru decenii, timp în care Sârbu a studiat viruţile plantelor în tratarea unor afecţiuni. Inventatorul a botezat acest panaceu „Corina”, după numele soţiei sale. O cură durează trei luni. Unguentul se aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de o săptămână. Urmează o pauză de două săptămâni, după care se reia tratamentul. La cabinetul său din Ploieşti, Gheorghe Sârbu deţine nenumărate mărturii ale unor persone care au beneficiat de acest tratament, însă promite să păstreze discreţia în privinţa celor care apelează la metoda sa.

 Dispozitivul care torturează muștele

 În cadrul Salonului Naţional de Inventică pentru Tineret din anii trecuți, au fost prezentate și câteva creaţii mai puţin obişnuite ale unor elevi sau studenţi veniţi din toate colţurile ţării. Aceştia şi-au pus minţile la contribuţie oferind publicului cu generozitate ideile lor futuriste: „cutia de scrisori inteligentă” care trage într-o fracţiune de secundă plicul din mâna poştaşului, „cuţitul cu trei tăişuri” cu care gospodinele pot mărunţi zarzavatul fără efort, „dispozitivul de captare a energiei solare confecţionat din PET-uri de suc”, „brăţara anti-câine”, „telefonul pentru nevăzători” sau care măsoară glicemia, „geaca viitorului” dotată cu încărcător solar pentru telefonul celular, radio şi multe altele. Însă cele mai trăsnite invenţii sunt ale lui Andrei Boghian, un tânăr din Iaşi. El a realizat un „Aparat pentru tortutarea muştelor”. Acesta este format dintr-un borcan al cărui capac are un microfon cuplat la un montaj electronic ce amplifică sunetul emis de musca aflată în captivitate. Cu ajutorul unui difuzor bâzâitul este retransmis în interiorul borcanului. Nefericita creatură poate simţi atunci pe propria-i „piele” cum e să-i bâzâi la cap pe alţii. Eu aș folosi acest dispozitiv și pentru maneliști. Poate funcționează!

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.