Suflet de fructe la pahar

de Dana Fodor Mateescu Azi vreau să vă energizez, să vă „curentez” cu vitamine, să vă stimulez cerul gurii, papilele gustative şi imaginaţia. Mmmmm! Pentru ceea ce vă propun eu […]

de Dana Fodor Mateescu

Foto: Razvan Mateescu

Azi vreau să vă energizez, să vă „curentez” cu vitamine, să vă stimulez cerul gurii, papilele gustative şi imaginaţia. Mmmmm!

Pentru ceea ce vă propun eu acum avem nevoie de un storcător de fructe. Dacă nu aveţi, folosiţi-vă forţa, ştiu că aveţi! 

 Sfaturi interesante: când alegeţi fructele puneţi mâna pe cele care nu sunt coapte prea tare! Astea au cel mai bun gust şi produc cea mai mare cantitate de suc atunci când sunt date prin storcător şi nici nu-l înfundă. Aveţi nevoie de 2 grepfruturi măricele, o felie groasă de cantalup (pepene galben), o piersică şi veţi afla cu ce se desfătau femeile din antichitate şi de ce arătau aşa de bine. Păi, în primul rând, sucul rezultat din sufletul fructelor e plin de substanţe nutritive, adică de Betacaroten, acid folic, vitamina B3, C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu şi sulf. După ce veţi bea minunea, veţi deborda de energie. Şi unde mai pui că zeama vă va ajută la detoxifiere, la imunitate şi digestie. Cel mai mult, însă, se va bucura pielea voastră! Vă va mulţumi cum ştie ea mai bine: va fi luminoasă, fără luciu, iar coşurile îşi vor face paporinţa şi se vor căra pe alte feţe! Asta numai dacă veţi bea sufletul fructelor timp de 6 zile.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.