2.498

Margherita mai tare decât Costel Busuioc

de Dana Fodor Mateescu Foto: Răzvan Mateescu (elevi) Greu și bacalaureatul din toamna asta! Rezultatele sunt proaste peste tot în țară. În județul Ialomița, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune, […]

de Dana Fodor Mateescu

Foto: Răzvan Mateescu (elevi)

Greu și bacalaureatul din toamna asta! Rezultatele sunt proaste peste tot în țară. În județul Ialomița, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune, înainte de depunerea contestaţiilor, este de doar 9,23%. Slabe rezultate sunt și la Caraş-Severin, 16,96% Botoșani (23%), Hunedoara (21, 02%) sau Galați (19%). Din cei 2.313 candidaţi înscrişi, prezenţi la probele din sesiunea de toamnă, au venit 1.973, iar doi dintre ei au fost dați afară pentru că aveau telefoane mobile în examen.

Paranghelie la Clejani 

Și în Capitală promovabilitatea a fost extrem de slabă, (18,52%). Nu știu de ce, dar pe mine nu mă mai miră absolut nimic. Există elevi sclipitori care câștigă premii internaționale la matematică, informatică sau literatura română, sunt liceeni mediocri, care se descurcă la limită și există loaze semianalfabete care scriu „I-ti doresc…” sau „Ami place dă tine” și confundă stetoscopul cu…telesopul. Asta-i viața, nu trebuie să ne dăm cu oasele sacroiliace de pământ. Cel mai tare mă bucur însă că Margherita Clejanilor a luat, în sfârșit, BAC-ul. Asta mă frământa mai mult decât orice creștere a Euro sau schimbare dramatică din lumea politică. A treia încercare a tinerei a fost norocoasă, dar asta după ce amenințase în sus și-n jos că se va răzbuna pe profesorii care îndrăznesc să nu-i dea notă bună. Unii spun că, de frica scandalului, bieții dascăli i-au pus notă de trecere Margheritei, dar eu cred că sunt doar cârcotași, invidioși și constipați. Acum trebuie să fie mare paranghelie la Clejani acasă! Și mi se pare absolut corect, a luat unul de-ai lor BAC-ul, nu trebuie sărbătorit evenimentul cum se cuvine? Ce naiba! Bravo, Margherito, fată!

O sooole miooooo: Busuioc a picat iar…

Și Alexandru Pădureanu, fiul Corneliei Catanga, are motive să sară în sus de fericire zilele astea. Cel care picase „din cauza unei țărănci” în sesiunea din vară, s-a pus cu burta pe carte, s-a închis în casă, și-a luat gândurile de la iubirea lui și….„a făcut bine” la BAC. Dar ghinion! Tenorul Costel Busuioc, tânărul care a uimit Spania cu vocea lui, nu a fost atât de norocos ca Margherita din Clejani sau Alexandru Pădureanu. El a picat examenul de bacalaureat și în cea de-a doua sesiune. Costel a absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Constanţa, a obţinut note mici şi a fost declarat respins, la fel ca şi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an. La Limba şi literatura română a obţinut nota 1,5, iar la Geografie, 6,65. Poate mai încearcă o dată. La anul!

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.