2.869

Resturi de schelete umane pe aleile cimitirelor bucurestene

de Dana Fodor Mateescu  Pentru că în ultima perioadă mă tot plimb prin cimitirele urbei natale, cu treburi, iată că ultima oară am făcut niște descoperiri cam macabre. Iata-ma în […]

de Dana Fodor Mateescu 

Pentru că în ultima perioadă mă tot plimb prin cimitirele urbei natale, cu treburi, iată că ultima oară am făcut niște descoperiri cam macabre. Iata-ma în „Sfânta Vineri”. Pe unele morminte și alei sunt resturi de oase umane. Mi-e milă, mă gândesc la …oamenii care au fost, la cei care le-au purtat și mișcat în urmă cu cine știe câți ani. Poate osul ăla era de la umăr. A fost un braț care a mângâiat pe cineva, a ținut un prunc la piept… Vertebra aia o fi durut odată…O fi de la gât sau de la mijloc? Le-am pozat și eu cu telefonul. L-am întrebat apoi pe un gropar vesel și fără nicio grijă, care ședea la soare sprijinit într-o cazma. Ce sunt alea? M-a privit, de parcă i-aș fi zis că i-au mărit leafa ăia de la Administrația Țintirimelor:

-Hă! Hă! Ie dă la morți, doamnă! Că ne aflăm într-un cimitir. Dacă ieream într-un abator, ar fi fost dă la vaci și dă la boi…Și dăi râs, ca de cea mai mișto glumă.

Ahaaaa. Deci tâmpita tot eu sunt. Cum de nu m-am gândit?! I-am mulțumit și am plecat. Am prea multe pretenții!

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.