3.024

A tăiat calului picioarele

de Dana Fodor Mateescu Până unde poate să meargă ticăloșia unui individ? Foarte departe. Violența, nesimțirea, urâciunea și ura sunt înrădăcinate în mulți semeni de-ai noștri. Ne întâlnim cu ei, […]

de Dana Fodor Mateescu

Până unde poate să meargă ticăloșia unui individ? Foarte departe. Violența, nesimțirea, urâciunea și ura sunt înrădăcinate în mulți semeni de-ai noștri. Ne întâlnim cu ei, respirăm același aer, poate ne și ținem din același loc în autobuz, tren, sau căruță. Dar locul lor e în iad. Și nici acolo, că perveșilor s-ar putea să le placă! Ce s-a mai întâmplat?

Iată: după ce un dement le-a tăiat limbile unor căișori din Drajna de Prahova, acum i-au venit dracii unui român din Mehedinți, localitatea Bârda, care a cășunat pe un biet animal care păștea pe terenul lui. A pus labele pe un topor sau secure și harști! i-a tăiat sărmanului cal picioarele. Nu i-a fost milă de el când se zbătea. Și nici când i-a sărit sânge cald pe față. Nu i s-a strâns inima când calul a plans…L-a pedepsit! Pentru o mână de fân…Ce mizerii trebuie să conțină sufletul unei astfel de bestii?

Căluțul era singurul mijloc prin care proprietarul lui, Gheorghe Curea, reuşea să-şi întreţină familia cu 3 copii. Când și-a văzut animalul într-o baltă de sânge, căzut la pământ, neajutorat, a înțepenit. I s-a oprit inima. Calul se uita la el cu niște ochi de țânc pedepsit pe nedrept. Gheorghe n-o să-i uite nici în mormânt…Localnicii din Bârda îl bănuiesc pe un bătrân de 80 de ani, pentru că urmele de sânge merg până în grădina lui. Poliția cercetează cazul, dar pun pariu cu voi că nimeni nu va păți nimic. Decât bietul cal. Pentru că nu mai poate fi vindecat, el va fi eutanasiat.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.