3.150

Astazi este Sfantul Ciprian – cel care va apara de vraji si blesteme

Astăzi, 2 octombrie, biserica ortodoxă română îl prăznuiește pe sfântul Mucenic Ciprian. Martirul a trăit în Antiohia, pe vremea împăratului păgân Decius (2050, după Hristos). Făcea parte dintr-o familie bogată, […]

Astăzi, 2 octombrie, biserica ortodoxă română îl prăznuiește pe sfântul Mucenic Ciprian. Martirul a trăit în Antiohia, pe vremea împăratului păgân Decius (2050, după Hristos). Făcea parte dintr-o familie bogată, era un om cult, cunoscător al filosofiei păgâne și inițial, se îndeletnicise cu vrăjitoria. Se spune chiar că a făcut multe lucrări demonice, până la aflarea Adevărului. 

Farmecele nu se prind de cei care se roagă și au sufletul curat

Schimbarea, în viața acestui om ce slujea forțele întunericului, s-a produs atunci când a întâlnit-o pe Iustina, cea care refuza să se mărite cu un păgân. Respectivul apelase la priceperea vrăjitorului Ciprian, care, prin farmecele sale urma s-o ducă pe fată în brațele acestuia. Ciprian însă nu reușea sub nicio formă. El a apelat la ajutorul unor prieteni, tot vrăjitori, care i-au spus că nu are nicio șansă: fata era curată la suflet și se ruga în fiecare zi la Dumnezeu. Atunci, Ciprian a înțeles cât de mult greșea săvârșind aceste lucrări demonice și, spre mirarea tuturor celor care îl cunoșteau, s-a botezat în credința creștină. După mai mult timp, a ajuns preot în Antiohia și chiar episcop. În timpul persecuției poruncite de Decius împotriva creștinilor Ciprian și Iustina au suferit moarte martirică, tăindu-li-se capetele. Moaștele sfântului Ciprian (mâna sa dreaptă) se găsesc la Biserica Zlătari, de pe Calea Victoriei din București. Legată de acest lăcaș de cult există o istorioară foarte interesantă. Pe vremea lui Ceaușescu, biserica urma să fie demolată, chiar fusese înconjurată de buldozere care trebuiau s-o pună la pâmânt. Dintr-o dată, în mod miraculos, lucrările în zonă s-au oprit. Nimeni n-a aflat din ce motiv. Se știe, însă, că preotul și enoriașii s-au rugat săptămâni în șir să se întâmple o minune. În tradiția românească se zice că sf. Ciprian este ocrotitor de vrăji și blesteme. El ajută la dezlegarea farmecelor și vindecarea bolnavilor.

Rugăciunea Sfântului Ciprian de dezlegare a vrăjilor

Stăpâne, Doamne Isuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, sfânt și slăvit ești. Imparatul împăraților și Domn a domnilor, slavă Tie. Tu, Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, departează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi.

Revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor.

Femeile să fie dezlegate și izbăvite de nerodirea pântecului.

Acestea și toata lumea, mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea Ta de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale vrăjilor, ale farmecelor puterilor potrivnice.

Împiedică Tu, Doamne, Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lor, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Preasfântului Tău nume. Amin!

text preluat de pe ARTIZANESCU.RO

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.