2.784

Donații de la nemți pentru câinii fără stăpân

E.M. Un tir cu donatii constand in 7 tone de hrana pentru animale, vase de inox pentru hrana, consumabile medicale, hamuri si lese a ajuns azi dimineata, in Romania, avand […]

E.M.

Un tir cu donatii constand in 7 tone de hrana pentru animale, vase de inox pentru hrana, consumabile medicale, hamuri si lese a ajuns azi dimineata, in Romania, avand ca principali beneficiari adaposturile pentru pentru cainii fara stapan. Donatiile au fost colectate de la firme si ONG-uri germane de catre organizatia Europäischer Tier- und Naturschutze. V, (ETN).

În camion se afla circa 7 tone de materiale, din care 9.000 de vase din inox pentru hrana, aproape 1000 de zgarzi, hamuri si lese, 40.000 de manusi chirurgicale, 200 cutii cu comprese sterile, precum si hrana pentru animale. Numai vasele de inox si hamurile, donate de compania Trixie, se ridica la o valoare de peste 35.000 de euro. Hrana provine dintr-o donatie a Nestle/Purina, iar transportul e asigurat cu titlu gratuit de firma germana Jas Forwarding Company. De-a lungul traseului, tirul va avea 5 puncte de oprire pentru descarcarea donatiilor: Lugoj, Baile Herculane, Craiova, Pitesti si Bucuresti. Prima oprire va avea loc astazi, in jurul orei 11.30, la adapostul de caini al primariei din Lugoj, de unde donatiilor vor fi preluate inclusiv de organizatii din Oradea, Targu Mures, Reghin, Sighisoara, Bistrita, Miercurea-Ciuc si Deva. De donatiile incluse in transport vor beneficia in total 110 organizatii de protectie a animalelor si adaposturi, dar si persoane fizice care au in ingrijire multe animale. Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) s-a ocupat de organizarea transportului pe teritoriul Romaniei, de inscrierea organizatiilor in vederea primirii donatiilor, distribuirea in functie de cerintele primite si de necesitati, informarea privind programul, produsele ce trebuie colectate de fiecare, punctele de colectare.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.