3.266

La multi ani, dragi animale!

Editura Mateescu Azi e ziua animalelor din întreaga lume! Veverițe, bursucei, căprioare, motănei, lei și tigri, elefanți, lupi, șopârle, ursuleți, cai, căței și pitpalaci, brotăcei, păuni, gânsaci… Necuvântătoarele sunt o […]

Editura Mateescu

Azi e ziua animalelor din întreaga lume! Veverițe, bursucei, căprioare, motănei, lei și tigri, elefanți, lupi, șopârle, ursuleți, cai, căței și pitpalaci, brotăcei, păuni, gânsaci…

Necuvântătoarele sunt o parte din viața noastră. Ne hrănesc, ne transportă, ne bucură prin simpla lor prezență, ne ajută să trecem peste momente grele și chiar ne salvează viața. Astăzi, de Ziua Mondială a Animalelor, ne alăturăm și noi Fundației Vier Pfoten ca să le urăm un sincer „La multi ani!” tuturor animăluțelor, dar și celor care-și dedică energia, timpul și resursele pentru a le salva și a le îmbunătăți viața. „Măcar o zi pe an, să hrănim un câine fără adăpost, să nu ne ducem la grădina zoologică sau la circ, să ne gândim de două ori cum sunt crescute și sacrificate animalele de fermă și să fim conștienți că toate acestea sunt ființe care au dreptul la viață!”, a spus Veronica Tulpan, coordonator de campanii, VIER PFOTEN, România.

 „Astăzi, 4 Octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor. Am tot respectul pentru acest regn. Cred că avem de învățat de la animale și sunt convinsă că nu știm aproape nimic despre complexitatea lor. Am certitudinea că știința ne rezervă mari surprize în ceea ce le privește. Leonardo Da Vinci spunea: Va veni acel moment în care oameni ca mine vor considera crima fața de un animal la fel de gravă cum azi este considerată crima față de OM. Timpul acela nu a venit încă. Specia umană mai are mult de „lucru” până va demonstra că apelativul autodesemnat de specie superioară este și meritat. Depinde de fiecare dintre noi însă să ne merităm acest titlu. Până una alta, le suntem datori. Unele ne hrănesc, altele ne iubesc, unele ne iartă, altele ne ocrotesc, altele se lasă sacrificate pentru noi. Cred că a venit timpul măcar să le respectam și să încercam să le înțelegem…Iar dacă unii dintre noi le și iubim… deja… ca specie…noi, oamenii… cred că mai avem o șansă.”- crede actrița Oana Pellea.

Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima oara în 1931, în cadrul unei conferințe ecologiste ținute la Florența. Era un mod de a atrage atenția asupra pericolului care planează asupra speciilor pe cale de dispariție. Ziua de 4 Octombrie a fost aleasă deoarece azi se sărbătorește și ziua Sfântului Francisc de Assissi, protectorul animalelor.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.