3.179

Sarmalele Reci: „Nu cântăm la concerte electorale, nu avem sânii și nici rochițele necesare”

Sâmbătă, la ora 14.30, membrii trupei care cânta încă din 1995 „Țara te vrea prost” și „Prostia la putere”, vor vorbi despre societate, politică și politicieni, muzică, compromisuri, ironizând derapajele […]

Sâmbătă, la ora 14.30, membrii trupei care cânta încă din 1995 „Țara te vrea prost” și „Prostia la putere”, vor vorbi despre societate, politică și politicieni, muzică, compromisuri, ironizând derapajele de orice fel, din toate aceste zone.

Prin cântece precum „Ilici, ilici uber alles”, „Nicu Ceauşescu preşedinte”, trupa protestează.Și tot protestează, de 20 de ani încoace, peste tot pe unde este invitată: în concerte, în cluburi, pe albume şi mai puţin la radiouri, unde li se cer piese de dragoste. Sarmalele Reci nu cântă însă în campanii electorale! „Campaniile electorale sunt minunate, dar ne ocolesc cu foarte mare grijă. Și chiar dacă tânărul politician, acum zece ani, mergea la un concert de rock și cânta împreună cu noi, a fost între timp sfătuit să-și revizuiască atitudinea și a intrat în… club. Nu mai poate să ne cheme pe noi, că nu-l lasă colegii din jur. Noi suntem feriți, slavă Domnului, să fim chemați la orice fel de concerte electorale. N-avem nici sânii necesari, nici rochițele necesare!” spune Zoltan Andras, solistul trupei Sarmalele Reci.

Iuliana Ciugulea

Zoltan mărturisește că este foarte greu să faci muzică în România. „De fapt, are rost să înregistrezi un album, câtă vreme oamenii au un comportament destul de ciudat față de muzică? Adică se descarcă foarte mult de pe internet, sunt mai indiferenți și nu intră atât de des într-un magazin de discuri, nu mai vin la concerte unde se dau bani pe bilet, ci se duc în piață, la festivalul berii. La care noi mergem destul de frecvent, deci constatăm pe propria piele: primim onorariul pentru prestația respectivă, dar cei care se află în fața noastră n-au plătit niciun bilet. Și, de multe ori, nici nu sunt foarte lămuriți cine este pe scenă.”

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.