2.989

Toto a rupt gardul, tata l-a reparat, iar eu l-am vopsit

de Andrei Cristian Mateescu Încă nu știu să scriu, decât foarte greu și numai cu litere mari. Așa că o o pun pe mama. Vorbele sunt însă toate ale mele. […]

de Andrei Cristian Mateescu

Încă nu știu să scriu, decât foarte greu și numai cu litere mari. Așa că o o pun pe mama. Vorbele sunt însă toate ale mele. Ăăă, recunosc, aproape toate! Să vă povestesc. Zilele trecute m-am jucat cu mingea prin curte. Victor, câinele meu, sărea și el și încerca să o prindă. Nu reușea. Lângă noi locuiește Toto, un Rottweiler, mama știe cum se scrie, eu doar cum se pronunță…E mare, negru cu maro și cam rău, latră la Victor, îl ceartă pe limba lui, zgârie gardul, dă cu labele, scuipă… Eu nu înțeleg ce-și reproșează unul altuia, iar când l-am întrebat pe Victor, n-a vrut să-mi spună nimic. Într-o seară, Toto s-a supărat așa de tare, încât a rupt lemnele de la gard și…a intrat peste noi. Mama s-a speriat groaznic, s-a făcut mică, mică, îmi era milă de ea. M-am repezit să o ajut, așa ca Ben Ten, fără mine era pierdută, dar între timp a venit stăpâna lui Toto și l-a luat de ceafă, l-a certat și l-a pedepsit! Noroc că Victor era la el în casă, are un coteț și o curte mică, închisă, că se băteau. A doua zi, ca un băiat gospodar ce sunt, m-am apucat să vopsesc gardul, bineînțeles după ce tata l-a reparat cu un ciocan mare, pe care nu mă lasă niciodată să-l folosesc și eu, măcar o dată… Asta e povestea. V-a plăcut?

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.