4.833

Crima de lângă Academia de Poliție putea fi evitată!

de Răzvan Mateescu Pe data de 18 iunie, 2012, în calitate de reporter de investigații al unul cotidian bucureștean, adresam o solicitare Biroului de Presă al Poliției Capitalei, pentru aflarea […]

de Răzvan Mateescu

Pe data de 18 iunie, 2012, în calitate de reporter de investigații al unul cotidian bucureștean, adresam o solicitare Biroului de Presă al Poliției Capitalei, pentru aflarea unui punct de vedere oficial, în legătură cu fenomenul prostituției care se derulează de o bună bucată de timp în zona Academiei de Poliție, de pe Bulevardul Privighetorilor. 

Solicitare jurnalistica adresata Politiei Capitalei.

Atunci am făcut o serie de fotografii, aflându-mă pe spațiul public. În imagini, am surprins mai mulți polițiști care stăteau de vorbă cu fetele. Voiam să aflu cu ce s-a soldat această acțiune, pentru că, după plecarea polițiștilor, fetele au continuat să-și vadă vesele de treabă. Pentru cei care nu știu, informațiile de la poliție și de la alte instituții ale statului se obțin doar cu o solicitarea prealabilă la Biroul de Presă. Aceasta merge la mapa comandantului, iar reporterul primește un răspuns în conformitate cu cererea lui, cel mai adesea potrivit Legii 544. Am vorbit cu un ofițer la telefon. M-a asigurat că îmi va da toate informațiile solicitate. Am aflat apoi de la un coleg de redacție, că ulterior discuției telefonice, polițistul l-a sunat și a verificat dacă eu lucrez într-adevăr la acel ziar. Cum se întâmplă de foarte multe ori în munca noastră de ziariști, nici de această dată nu am primit vreun răspuns, iar despre măsuri ce ar fi trebuit să se ia în astfel de cazuri….nici vorbă! Prostituatele au continuat și în zilele și săptămânile ce au urmat să-și desfășoarea activitatea în perimetrul Academiei de Poliție.

Legist la locul crimei.

Pe 18 iulie 2012 politistii au fost la prostituate.

Astăzi, cadavrul uneia dintre ele a fost descoperit la câțiva metri de locul în care își ademenea clienții. Polițiștii au încercuit cu un brâu de plastic zona crimei. Deși era evident ce se întâmplase, iar reporterii televiziunii transmiteau în direct știrea că o prostituată a fost ucisă, oamenii legii le răspundeau curioșilor că nu știu ce s-a întâmplat. Am aflat că pe lista suspecților figurează bărbatul amărâtei, mamă a trei copii minori, și că e posibil ca femeia, pe nume Mihaela, în vârstă de 30 de ani, să fi fost ucisă de un client. În zonă, anchetatorii au găsit mai multe pete de sânge pe frunziș, iar  unii au speculat faptul că tânăra a fost omorâtă în altă parte și apoi târâtă în pădure. De cele mai multe ori, aceste femei urcă în mașinile clienților, șoferi de la diverse firme, și sunt aduse înapoi, la locul din fața parcului..Nu se știe dacă în cazul de față s-a întâmplat chiar așa. Ceea ce știm cu siguranță este că, dacă angajații statului român și-ar fi făcut datoria, un astfel de eveniment dramatic poate nu ar fi avut loc, iar Mihaela ar fi stat la ora asta alături de copiii ei. Dacă oamenii legii, plătiți din bani publici, ar fi acționat cum scrie la carte, prostituatele nu și-ar fi făcut veacul la doi pași de Parcul Privighetorilor, unde bonele și mamele își plimbă odraslele zilnic. În acest caz, Poliția Română poartă o vină morală, mai ales că în zonă au loc și alte fenomene generatoare de infracționalitate, cum  ar fi cursele auto sau de motociclete, că nu e o lună de când un motociclist și-a pierdut viața la câțiva metri de locul unde a fost găsită prostituata ucisă, iar toată vara, aproape seară de seară, zmeii șoselelor și-au încercat aici puterea motoarelor. Ca să  nu mai spunem de cei care fură ziua în amiaza mare material lemnos din aceeași pădure…

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.