2.171

Ne paște buvinieta!

Autoturismul va deveni un lux începând cu 2013,  pe care și-l vor permite tot mai puțini români, odată cu posibila creștere cu 50% a tarifului pentru RCA, a scumpirii polițelor […]

Autoturismul va deveni un lux începând cu 2013,  pe care și-l vor permite tot mai puțini români, odată cu posibila creștere cu 50% a tarifului pentru RCA, a scumpirii polițelor facultative, măririi impozitelor, a creșterii prețului carburanților, prețurilor în service-uri auto și, în ultimă instanță, a lansării buvinietei, pe care Primăria Bucureștiului vrea să o introducă pentru toate autovehiculele care circulă în Capitală. Din banii colectați pe această cale de la șoferi, edilii speră să plătească autostrada suspendată, pentru ca traficul de coșmar să de decongestioneze în final. 

Se aude că „buvinieta” va  fi introdusă într-un an sau doi, pentru întreaga infrastructură din Capitală. Ideea datează de pe vremea fostului primar, Adriean Videanu, şi a fost intens criticată atunci de PSD Bucureşti. Acum…„Taxarea zonei centrale va apărea numai dacă celelalte două măsuri, respectiv îmbunătăţirea sistemului de transport public şi politica parcărilor nu vor da roade. Dacă aceste două sisteme dau roade şi lucrurile se rezolvă, nu mai e nevoie de taxare. (…) Nu este bătută în cuie, trebuie să vedem ce se întâmplă după ce luăm măsurile astea două”, a afirmat reprezentantul primăriei la Realitatea TV. El a adăugat că Primăria urmăreşte asigurarea unui număr limitat de locuri de parcare şi să menţină tarifele la un nivel la care să fie 80-85% din parcări ocupate.

Din acest punct de vedere, șoferii bucureșteni se vor simți ca la Londra sau Milano, orașe unde se mai practică acest obicei. Nu se știe momentan dacă ideea introducerii unor astfel de taxe va fi preluată și de primăriile altor localitați și cum s-ar numi rovinieta în cazul unor localități, precum Brașov sau Curtea de Argeș? Cuvinietă sau Curvinieta? R.M.

.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.