6.997

Șosetele lui Dumnezeu

(Scornită de Andrei Cristian Mateescu și scrisă de mama lui) A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, n-aș mai spune nimic. Cică Mama Domnului stătea, într-o seară, la […]

(Scornită de Andrei Cristian Mateescu și scrisă de mama lui)

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, n-aș mai spune nimic. Cică Mama Domnului stătea, într-o seară, la ea acasă și afară bătea vântul, ploua și era frig. Mama Domnului avea mai multe nume. Uneori o chema Fecioara Maria, alteori Preacurata sau Maica Domnului. Ea făcuse focul în sobă, dar lui Dumnezeu (Iisus, n.m. ), care era mic-mic, îi înghețaseră piciorușele și cam răcise, tușea, avea febră…Atunci, mama l-a rugat pe motănelul lor, care se numea Sorel și era galben cu alb, să îl încălzească la tălpițe pe micul Dumnezeu până face ea un ceai de zmeură. Pe vremea aia nu se găsea Nurofen. Motanul a ascultat-o, că era d-ăla cuminte, nu zgâria, nu se urca pe mese ca Berlioz al meu și nu fura mâncare. Dumnezeu râdea, era așa de drăgălaș, mai tușea, sărăcuțul, iar mai rădea, se juca…Avea o mașinuță din lemn cu rotițe, i-o făcuse tatăl lui la serviciu, dar n-o strica, pentru că era foarte deștept! Știa mai multe limbi străine și să scrie cu litere de tipar, așa ca mine. Și a strigat-o pe Mama lui:

-Mămico, de ce nu-mi faci niște șosete?

-Din ce? Că suntem săraci și nu avem ață, i-a spus Fecioara Maria.

Micul Dumnezeu s-a întristat. Atunci, mama lui a plecat prin oraș să caute niște ață. N-a găsit. La piață nu avea. Și toți oamenii îi închideau ușile în nas. A ajuns într-o pădure cu brazi și a început să plângă…„Hâ, hâ, hââââ, zicea ea. Din ce să-i fac șosete lui Iisus???” Un brăduț i-a spus:

-Mama Domnului? De ce nu îi croșetezi șosete din mine? Uite, îți dau eu acele mele verzi.

Și Mama Domnului a luat acele de brad și a croșetat (împletit) ciorăpei. Nu înțepau, pentru că, atunci când le atingea ea, se făceau moi! Mama Domnului era un fel de zână și prințesă, numai că nu se îmbrăca prea elegant și nu avea pantofi cu toc.

Până a ajuns acasă, unde era Dumnezeu, a reușit să termine șosetele. I-a dat un ceai, i le-a pus în piciorușe și gata. Micuțul Dumnezeu s-a făcut bine și a adormit, încălzindu-se cu Sorel…

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.