4.378

Unde își ascund puștoaicele iubiții?

Ale tinereţii valuri…Sau „Când pisica nu-i acasă, joacă şoarecii pe masă!”. Pisicuţele sunt…părinţii, iar şoriceii…puştanii sau puştoaicele care, singuri acasă văzându-se, mai fac şi…prostioare. Şi cum, uneori, „socoteala de acasă […]

Ale tinereţii valuri…Sau „Când pisica nu-i acasă, joacă şoarecii pe masă!”. Pisicuţele sunt…părinţii, iar şoriceii…puştanii sau puştoaicele care, singuri acasă văzându-se, mai fac şi…prostioare. Şi cum, uneori, „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”, „pisicuţele” mai apar pe nepusă masă şi sunt la un pas de a prinde „şoarecii” în…flagrant.

„Aruncat” în balconul unei băbuţe

În urmă cu câteva nopţi am fost la o „petrecere a burlăciţelor”. În „pauzele” de dans ne-am amintit de întâmplările care, în adolescentă, ne-au făcut să fim la un pas de „a ne sta inimioarele” de puştoaice îndrăgostite.

– Mai ştii când Irina l-a invitat pe tipul ăla acasă şi nu mai ştia unde să-l ascundă când a venit maică-sa mai devreme de la serviciu?, m-a întrebat o „petrecăreaţă”.

– Da! Erau şi ei în pat, se sărutau şi au auzit cheia în uşa de la intrare. L-a băgat pe tip în baia de serviciu. Noroc că baia era lângă uşa de la intrarea în casă. Irina o trăgea pe maică-sa în cameră ca, vezi Doamne, să-i arate ce notă bună a luat la teza de română. Când mămica studia teza fiicei, tipul a ieşit, pe vârful degetelor, din baia de serviciu pe uşa apartamentului. Dar, dacă erau dezbrăcaţi…?Nu vreau să mă gândesc la ce se întâmpla!

– Dar, hai, să vă spun eu una şi mai tare! Dacă nu vedeam atunci cu ochii mei nu credeam. Unde am stat cu părinţii, se putea „intra” dintr-un apartament în altul sărind prin balcoane. La etajul doi aveam o vecină – Cristina. Fata avea atunci 17 ani. Într-o seară, când părinţii erau la seviciu, a venit iubitul ei la ea. Şi, cum s-a nimerit în seara aia, că mamei ei i-au dat drumul de la serviciu…! Cristina unde să-l ascundă pe tip în camera ei? Nu avea loc ăla nici în dulap, nici sub pat. L-a scos pe balcon şi i-a zis să sară în balconul de lângă. Băiatul i-a ascultat…sfatul. Şi a nimerit in balconul vecinei. Acolo locuia o băbuţă simpatică, tare de trabă. Tipul şi-a luat inima în dinţi şi din balcon a intrat în sufrageria băbuţei. Așa a scăpat! Femeia şi-a dat seama că nu este vreun hoţ, căci îi spusese Cristinei că, dacă este ceva, poate „să-şi arunce” iubitul la ea în balcon. Oare aşa făcea şi băbuţa în tinereţile ei?

Sub canapea, cu chiloţeii în mână

O altă prietenă de la „petrecerea burlăciţelor” s-a pus pe povestit despre ce a păţit chiar ea la 18 ani:

– Fetelor, chiar de ziua mea de naştere, m-a invitat prietenul meu de atunci acasă la el ca să-mi serbez „aşa cum trebuie” majoratul. El ştia că tatăl lui vine din delegaţie a doua zi. Mamă nu avea. Şi…ce cadou am primit de majorat! A venit taică-său pe la miezul nopţii, iar noi eram…în focurile iubirii. Nici n-am auzit când a intrat tatăl lui în casă, doar când a bătut la uşa camerei unde noi eram în alte…spaţii. Eu, dezbrăcată pe jumătate, tipul doar cu chiloţii pe el. Noroc că era vară. El şi-a tras repede nişte pantaloni pe el şi eu m-am îmbrăcat cu tricoul şi fustiţa cu…viteza luminii. Chiloţeii i-am luat în mână şi, subţirică cum eram atunci, m-am ascuns sub canapea. A intrat taică-său în cameră şi cu el şi pisica. A naibii pisică a vrut să se bage sub canapea şi nu a mai avut cum să intre acolo din cauza mea. Şi taică-său şi-a dat seama că este ceva în neregulă. S-a uitat sub pat şi… BAU! m-a găsit pe mine, zâmbind, cu chiloţeii în mână. Ce am mai râs atunci…! Dar, până să râd era să mor de inimă.

– Dar, stiţi cum şi-au dat seama părinţii unui băiat că el m-a ascuns în camera lui? Nu o să credeţi…După parfumul din cameră. Că şi eu, mică şi proastă cum eram la 16 ani, m-am dus la prieten acasă după ce m-am dat cu o „tonă” de parfum bun pe mine. Deee, să miros bine! Şi, am fost „mirosită” de părinţii tipului. Au venit oamenii de la magazinul unde erau patroni mai devreme decât ne aşteptam noi. Tipul m-a ascuns în dulap. Când părinţii au intrat în cameră au simţit…parfum de femeie. L-au întrebat pe „băieţelul lor” cine a trecut pe acolo. Şi ăla a zis că nimeni, că s-a dat el cu parfum mai mult decât de obicei. Şi maică-sa nu s-a lăsat…dusă de nas. A insistat să-i dea şi ei să miroasă parfumul ăla…bun. Tipul i-a dat să miroasă parfumul lui…bărbătesc care, evident, mirosea diferit. Şi nu ştiu cum, dar maică-sa a mai mirosit şi că este cineva în dulap. Vai, ce ne-a făcut la amândoi atunci! Mai avea puţin şi ne lua la bătaie, a povestit o altă prietenă prezentă la petrecere.

Pitit în cadă

– La mine a fost cel mai simplu! A venit tatăl băiatului, într-o pauză de la serviciu, să mănânce. A intrat în casă şi eu eram cu tipul în sufragerie. „Călare”, unul peste altul…Noroc că eram îmbrăcaţi. Când l-am văzut pe taică-su am fugit afară pe uşă. Nici nu ştiu dacă a apucat bietul om să mă vadă la faţă…

– Dar mai ţineţi minte când ne-a povestit Amelia că a prins-o pe sora ei cu un băiat în casă? Sora ei l-a ascuns pe tip în cadă şi a tras perdeaua. Când s-a dus Amelia să bage rufele în maşina de spălat i-a sunat tipului mobilul. Dacă nu suna telefonul, habar nu avea Amelia că în cadă, ascuns după perdea, este cineva.

Gata „pauza” de dans de la „petrecerea burlăciţelor”. Am povestit destul, trebuie să mai dansăm şi să ne distrăm. Eu, în adolescenţă, unde aş fi ascuns prietenul dacă mă luau părinţii prin…surprindere? Acum mă gândesc că nu prea aveam unde…

de Gabriela Vlăsceanu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.