3.781

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, dă de mâncare săracilor din Gara de Nord

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, şi-a deschis cont pe Twitter şi a făcut urări tuturor românilor de Crăciun. Prima activitate a ambasadorului Harris, care va putea fi urmărită live pe […]

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, şi-a deschis cont pe Twitter şi a făcut urări tuturor românilor de Crăciun. Prima activitate a ambasadorului Harris, care va putea fi urmărită live pe contul său de Twitter, va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 12:00, când acesta va da o mână de ajutor la servirea unei mese calde la o cantină a săracilor de la Gara de Nord.

„Keep calm and ReStart România!”

Fotografie preluata de pe contul de Twitter al Excelentei sale, Martin Harris - ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti

Martin Harris a postat şi un filmuleţ pe Youtube, în care apare recitând câteva versuri din Pluguşor şi purtând un tricou înscripţionat cu mesajul „Keep calm and ReStart România”. Începând de astăzi puteţi intra în legătură directă cu Ambasadorul britanic Martin Harris pe noul său cont de Twitter (@HMAMartinHarris). El este primul diplomat străin din România care îşi deschide cont în twitosferă, a informat Echipa de Comunicare a Ambasadei Marii Britanii.
Diplomatul britanic a ţinut să le ureze românilor Crăciun Fericit: „Aş dori să fac o urare de Crăciun şi Anul Nou: Iarna-i grea, omătu-i mare, semne bune anul are, semne bune de belşug, de sub brazdă, de sub plug. Crăciun Fericit!”.El a mai arătat că 2012 a fost un an important pentru Marea Britanie şi relaţia cu România, amintind de celebrarea Jubileului de Diamant şi găzduirea la Londra a Jocurile Olimpice, ţinând să îi felicite din nou pe sportivii români care au participat.
Harris a devenit ambasador al Marii Britanii în România în 2010, reuşind ca şi predecesorii săi Robin Barnett şi Quinton Quayle să înveţe foarte bine limba română, neavând ezitări în a etala aceste cunoştinţe, inclusiv în interviuri acordate presei. El este şi unul dintre primii şi puţinii ambasadori străini la Bucureşti care deţine un blog, pe care afişează comentarii şi mesaje atât în limba engleză, cât şi română.

 D.F.M.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.