2.219

Se lansează DIGI24 Brașov

Luna decembrie aduce, pentru echipa Digi24, un cadou mult așteptat, lansarea celei de-a șasea stații locale, cea de la Brașov. În urmă cu 7 luni, pe 11 iunie, Digi24, singura […]

Luna decembrie aduce, pentru echipa Digi24, un cadou mult așteptat, lansarea celei de-a șasea stații locale, cea de la Brașov. În urmă cu 7 luni, pe 11 iunie, Digi24, singura televiziune de știri care emite în format full HD, în rețeaua RCS&RDS, începea o adevărată expansiune prin deschiderea primei stații locale la Iași. Într-un ritm alert Digi24 a continuat să le aducă românilor din nordul, vestul, sudul sau estul țării, prin intermediul stațiilor locale de la Iași, Timișoara, Oradea, Constanța și Craiova știrile corecte, imparțiale și echidistante, știrile esențiale pentru viața telespectatorilor săi.

Este rândul Brașovului să intre în marea familie Digi24. Luni, de la ora 19.00, Luiza Costan prezintă primul jurnal de știri Digi24 Brașov, un jurnal în care esențială este informația corectă și concretă. “Sunt foarte bucuroasă că am ocazia să fac parte dintr-o echipa de profesioniști, chiar în orașul în care m-am născut și am crescut. Am lucrat mai bine de 4 ani în București pentru că am avut impresia că doar acolo se poate face presă la cel mai înalt nivel. Văzând însă ce se întâmplă la Digi24, investițiile făcute, membrii echipei, tehnologia modernă, nu am nici un dubiu că, deși va fi o statie regională, Digi24 Brașov se va ridica la cele mai înalte standarde. Am întâlnit aici, în echipa mea de acasă, oameni cu o experiență bogată în presă, oameni care știu despre ce vorbesc și cum să-și păstreze imparțialitatea. Am mare încredere în acest proiect, am convingerea că vom aduce un mare plus în presa regională”, spune Luiza.

Echipa Digi24 Brașov a plecat la drum cu dorința de a respecta principiile jurnalismului de calitate, de a nu abdica de la regulile de bază ale profesiei lor, de a nu interpreta realitatea altfel decât este ea, de a nu emite judecăți de valoare. De luni, Digi24 Braşov devine principala  sursa de informație locală pentru românii din centrul ţării, și asta pentru că stația Digi24 este una regională, care emite și în județele Sibiu și Covasna. “Digi24 Brasov va fi un început nu numai pentru noi, ca redacţie, dar şi pentru peisajul media din Braşov, Sibiu şi Sfântu Gheorghe. Vom încerca să impunem standarde. Pentru asta ne-am impus să facem un jurnalism onest, echilibrat, imparţial.

Pentru telespectatorii Digi24 Braşov este esențial ca aceștia să ştie ce se întâmplă în oraşul lor. Informația schimbă mentalităţi şi modelează destine. La Digi24 știrile nu sunt comentate, Digi24 Brașov  prezintă viața reală, cu oameni reali.

La Digi24 Braşov ziua de ştiri incepe cu jurnalul de la ora 13.00.  Timp de 15 minute, Luiza Costan aduce informaţiile din prima parte a zilei astfel încât telespectatorii să afle ce s-a intamplat în cursul dimineţii, cum se configurează ziua, cum va fi vremea. Un nou jurnal de ştiri începe la Digi24 Braşov, la ora 16.30, iar la 18.30, în prime time, Luiza Costan prezintă Jurnalul principal al Digi24 Braşov, care cuprinde toate știrile importante care au marcat ziua în  curs. Un sfert de ora de informații este cuprins  în jurnalul serii, care va face la ora 21.00, o sinteză a celor mai  importante știri din centrul ţării. Pe lângă jurnalele de știri, bine documentate şi echilibrate, telespectatorii vor primi informaţii folositoare pe infotextul Digi24 Braşov legate starea vremii, amplasarea radarelor, cursul  valutar sau  preţurile din piete.

Digi24 Brașov aduce și o serie de emisiuni utile pentru telespectatori.  Laurenţiu Ţiţei va prezenta, de luni până vineri, de la ora 16.00, „Recrutat în Braşov„,  emisiunea dedicată pieţei muncii.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.