2.919

Actorul Silviu Biriș: „Știu să bat și step”

Dintre toate meseriile din lume pe care le-a visat Silviu Biriș la un moment dat, a ajuns într-un final actor. El va fi invitatul Mirunei din această sâmbătă, la emisiunea […]

Dintre toate meseriile din lume pe care le-a visat Silviu Biriș la un moment dat, a ajuns într-un final actor. El va fi invitatul Mirunei din această sâmbătă, la emisiunea „Jurnal pentru copii” de la DigiTV.

Tot atunci vom afla o mulţime de lucruri interesante de la Silviu: „Cred că teatrul m-a ales pe mine, eu vroiam să mă fac poliţist. Bine, am dorit foarte multe când eram mic: să fiu musafir, pentru că, de câte ori mergeam în vizite, eram tratat cu dulceaţă, şerbet şi apă rece în special vara. Și mi-am zis eu că asta poate să fie o meserie foarte interesantă. Apoi am văzut eu nişte filme de acţiune şi mi-a plăcut mie personajul ăla BOND, James Bond şi am zis ce ar fi să zic şi eu Biriş, Silviu BIRIŞ şi am zis să mă fac un fel de agent. Dar, într-o zi, mergeam pe stradă şi un regizor de film mi-a zis: tu trebuie să te faci actor!, aşa că se pare că teatrul sau filmul m-a ales pe mine.”

Şi a rămas pe drumul ăsta şi, peste ani, a avut şi succes. Iar reţeta succesului nu constă în pile, spune Silviu Biriş. „Eu nu cred că ar trebui să aibă pile atât de mari, nu trebuie să răzbată decât prin propriile lui forţe, cred că trebuie să fie puţin talentat, dar cred că trebuie să fie foarte serios, foarte punctual, riguros şi, în primul rând, trebuie să provoace destinul.”

Curioasă să afle de ce actorul s-a apucat şi de cântat, Miruna a aflat că motivul era unul simplu: rămăsese singurul din familie care nu făcea asta. „Eu am făcut şi ceva canto în facultate şi la şcoală. Am şi câteva motive de familie: mătuşa mea este o cântăreaţă celebră, Veta Biriş, tatăl meu a făcut Conservatorul. Numai eu nu cântam. Şi tocmai de aceea am zis, acum 4 ani de zile, că ar trebui să fac şi acest lucru. Pentru un artist, un actor, este foarte important să-şi dezvolte cât mai multe aptitudini. Şi îţi mai spun un secret, poate nu ştiai: ştiu să bat şi step.”

EM (foto: DIGITV)

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.