3.430

Câini uciși în Mehedinți

Statisticile arată că majoritatea cazurilor în care câinii sau alte animale de companie mor din cauza ingerării de substanțe otrăvite, au loc în propria gospodărie. Există foarte multe situații în […]

Statisticile arată că majoritatea cazurilor în care câinii sau alte animale de companie mor din cauza ingerării de substanțe otrăvite, au loc în propria gospodărie. Există foarte multe situații în care câinii înghit medicamente uitate pe noptiere, mese ori în alte locuri accesibile pentru ei.

Au fost cazuri în care animalele au înghițit folii întregi de contraceptive, somnifere sau aspirine. Mare grijă trebuie să avem cu pisicile sau câinii care sunt lăsați peste noapte în băile apartamentelor. Pot bea apă din vasul WC-ului sau înghiți produse de curățat: detergenți, soluții de desfundat țevi. Ca și în cazul oamenilor, salvarea animalului depinde de viteza de reacție a stăpânului. Conform ZooLand.ro, dacă se întâmplă un asemenea accident, câinelul trebuie să i se dea muștar, apă cu sare ori bicarbonat alimentar, pentru a-l face să vomite. Acest lucru se va face doar dacă de la momentul ingerării a trecut mai puțin de o oră, o acțiune ulterioară putând să complice și mai mult situația. Ce șanse de supraviețuire au însă animalele de casă care nu sunt supravegheate, clipă de clipă, de stăpâni?

Anul 2013 a debutat în România cu acte de cruzime față de câini, după ce în 2012, în mai multe zone ale țării au fost înregistrate veritabile masacre în rândul acestora. Mai mulți locuitori din comuna Pătulele, jud. Mehedinți acuză reprezentanții Primăriei că aruncă peste gardurile lor otravă pentru câini. Astfel, mai mult de 50 de animale au murit în chinuri groaznice.

Nu se știe încă cine a făcut acest gest criminal, iar reprezentantul autorității locale ridică din umeri. Mai mult decât atât, după nenumărate plângeri făcute de localnici, primarul comunei a dat o replică halucinantă ziariștilor: „Pe mine nu m-a sesizat nimeni. Eu consider că dvs., când ați venit, i-ați omorât înainte și i-ați dus acolo, la groapă. Asta dacă sunt, dacă există, eu nu știu nimic. Ce știți dvs. de ei, asta știu și eu.”

Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.