3.760

Moșită de propriul soț într-o maternitate de stat

Pentru că ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, s-a pus pe treabă și vrea să facă ordine în sistem, noi îi stăm la dispoziție cu mai multe povești adevărate, drame trăite de […]

Pentru că ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, s-a pus pe treabă și vrea să facă ordine în sistem, noi îi stăm la dispoziție cu mai multe povești adevărate, drame trăite de oameni obișnuiți din România, oameni pe care nu-i ajută nimeni atunci când au nevoie. Iată mai jos, scrisoarea domnului Iulian Ghimpețeanu. Citiți-o cu atenție!

„Buna ziua

Numele meu este Ghimpeteanu Iulian. Sotia mea se numeste Ghimpeteanu Liliana. Va scriu aceasta intamplare din viata mea si a sotiei pentru a incerca pe cale amiabila de a schimba ceva. Sotia mea a ramas insarcinata in luna septembrie anul 2010. În urma unui control de rutina facut de ea, datorita unor dureri de burta, a constatat ca este insarcinata.

Sotia a inceput sa faca analizele aferente fiecarei perioade de sarcina (toate analizele au fost platite nimic decontat de CNAS). In urma triplului test Liliana a aflat ca poate avea probleme cu sarcina intrucat exista riscul ca sarcina sa fie afectata de trisomia 21 (sindromul Down).

S-a dat recomandarea de catre medic (Branescu Nicusor Spitalul Polizu) sa fie facuta amniocenteza. Intrebarea sotiei a fost daca aceasta analiza este decontata de CNAS, i s-a raspuns ca nu. De la 17 saptamani, de cand i s-a recomndat aceasta analiza, am cautat solutii sau spitale care sa faca aceasta analiza gratis sau la un cost mai mic (1500-2000 ron costa aceasta anailza). In urma unui articol in ziarul Evenimentul Zilei am gasit laboratorul Genetic lab, laborator care in urma unei tombole acorda o analiza gratis pe luna pt. femeile care au un venit foarte mic sau deloc.

Am aplicat la firma Geneticlab pt. sotia mea care avea nevoie de amniocenteza si am fost selectati pt. luna februarie. Eram castigatorii acestei analize. Analiza a aratat ca fatul are trisomia 21 (sindromul Down). Am decis sa intrerupem sarcina (25 de saptamani)

Prin amabilitatea celor de la Genticlab am fost ajutati ca sotia sa intrerupa sarcina la Spitalul Panait Sarbu. In data de 14.03.2011 Liliana s-a internat la spitalul Panait Sarbu. In timpul procedurii de inrerupere de sarcina din data de 17.03.2011(mininastere sau mai bine zis provocare de nastere ) sotia nu era asistata de nimeni era abandonata singura intr-un salon, dupa ce au fost evacuati toti pacientii de acolo. Liliana m-a sunat pe mine la ora 05.00 AM (in 17.03.2011) si m-a anuntat ca naste (se rupsesera membranele).

Asistenta insă i-a spus ca trebuie sa doarma, pentru ca nu va naste acum. Intre timp, eu am ajuns la spital, am intrat in forta peste paza spitalului si m-am dus in salon. Am ajutat-o pe Liliana sa nasca, eram plin de sange pe maini pe haine. Dupa ce s-a terminat expulzia (nasterea copilului) bebelusul era viu! Va dati seama ca eu trebuia sa imi tin si sotia sa nu vada copilul. Bebelusul a murit dupa 10 minute.

Doctorul care era de garda, un arab, Tarek Abedou, i-a spus sotiei mele ca el nu putea sa o asiste la aceasta procedura, pentru ca este musulman si religia nu ii permite acest lucru.

Puteti sa cereti conducerii spitalului sa va arate imaginile de pe camerele de luat vederi din dimineata zilei de 17.03.2011 si puteti vedea ca eu intru in spital in jurul orei 5.30, iar medicul de garda vine in urma mea la salon.

Mentionez ca nu va scriu aceasta intamplare pentru vreun interes material sau de orice alta natura . Nu il cunosc si nu l-am intalnit in viata mea pe acest medic (Tarek Abedou) pana la momentul din dimineata zilei de 17.03.2011 V-am descris aceasta intamplare din viata sotiei mele si a mea acum deoarece ..dar sa va explic

Dupa externarea sotiei mele mi-am pus in gand ca trebuie sa fac ceva cu privire la analizele gratuite (decontate de CNAS) de care trebuie sa beneficieze o femeie gravida. In urma numeroaselor e-mailuri catre Parlament, Presedintie, CNAS, Presa, am constatat ca statul prin CNAS deconteaza un numar foarte mare de analize inclusiv aceasta amniocenteza.

Am luat legatura cu un reprezentant al presei expunandu-i intamplarea prin care am trecut. Jurnalistii au sunat la spitalul Panait Sarbu si au cerut un punct de vedere cu privire la analiza aceasta amniocenteza. Au fost indreptati catre un laborator privat la care un medic (Dinu Albu) din acest spital este patron (Alcosan).

Totodata, i-au intrebat pe reprezentantul spitalului daca stiu ce s-a intamplat in dimineata zilei de 17.03.2011, iar acestia au negat orice intamplare povestita de mine mai sus.

Nu am innebunit eu sa ma duc la ora 5.00 dimineata in spital la sotia mea! Eram acolo doar datorita faptului ca Liliana ma sunase sa imi spuna ca persoanele care erau in salon cu ea au fost evacuate cu doua ore in urma si ea este singura, apa i s-a rupt si nu e nimeni la nastere (expulzie).

Va mentionez inca odata ca nu ma intereseaza nici o despagubire materiala, financiara. Va spun doar ca ceea ce s-a intamplat cu sotia mea este REAL. Liliana a implinit 2 ani de tratament psihiatric si psihologic.”

Iulian Ghimpeteanu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.