3.287

Oamenii străzii știu cel mai bine când se schimbă vremea!

Pentru că oamenii străzii cunosc cel mai bine vremea de afară și au simțit canicula sau gerul pe propria lor piele, ei sunt cei mai potriviți pentru a ne spune […]

Pentru că oamenii străzii cunosc cel mai bine vremea de afară și au simțit canicula sau gerul pe propria lor piele, ei sunt cei mai potriviți pentru a ne spune cum va fi timpul probabil.

Este cunoscut faptul că cei care au reumatism poliarticular știu cel mai bine când va ploua sau când va fi ninsoare. Așa că, începând de luni, 14 Ianuarie, Rubrica „Meteo” a principalului jurnal informativ al Prima TV „Focus” își înlocuiește prezentatorii. Aceștia vor fi: Jeni (65 de ani), fără adăpost de 17 ani, Bogdan (42 de ani), om al străzii de 11 ani și Nicușor (41 de ani), care locuiește pe stradă de mai bine de 11 ani.

Pe lângă aceștia se mai adaugă și alții, care le vor spune milioanelor de telespectatori ai postului TV cum va fi vremea și cum să-și potrivească ținutele, astfel încat să se protejeze de gerul de afară. Timp de cinci zile, cei fără adăpost se vor îngriji de sănătatea celor cu adăpost.

„Zilele Speranței” este campania prin care Samusocial, singura organizație neguvernamentală din București care oferă asistență social oamenilor străzii, și Prima TV încearcă să sensibilizeze opinia publică cu privire la pericolele nebănuite care îi pândesc pe cei care, din cauza unei conjuncturi, nu au un acoperiș deasupra capului. „Pentru un om obișnuit, un grad în minus afară se traduce într-o haină mai groasă. Pentru un adult fără adăpost, un grad în minus poate însemna distanța dintre viață și moarte. Pentru mulți dintre noi, această graniță poate părea exagerată. Ea este însă o realitate, cu care noi, cei de la Samusocial, ne confruntăm în fiecare an. Doar împreună, comunitatea poate transforma această situație dramatică în incidente izolate”, a spus Sabina Nicolae, director executiv al organizației neguvernamentale.

„Zilele Speranței” este o campanie Samusocial, derulată de Prima TV și susținută de Saatchi & Saatchi PR și Newcast, divizie a Zenith Media România.

Samusocial din Romania (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență) este un dispozitiv de intervenție de urgență care vine în întâmpinarea persoanelor celor mai desocializate care au fost reduse la stadiul de simpla supraviețuire, căci au devenit „victime” care nu mai pot și nici nu mai știu cum să beneficieze de ajutoarele de drept comun.

E.M.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.