2.310

Atitudine nepoliticoasă față de Colegiul Medicilor

Iată un fragment dintr-un mesaj mai lung trimis de prof. dr. Monica Pop, reprezentant al Colegiului Medicilor din București, mesaj referitor la ceea ce v-am povestit despre întâlnirea de pe […]

Iată un fragment dintr-un mesaj mai lung trimis de prof. dr. Monica Pop, reprezentant al Colegiului Medicilor din București, mesaj referitor la ceea ce v-am povestit despre întâlnirea de pe 21 februarie 2013 de la sediul instituției de mai sus. Doamna dr. Pop are dreptate într-o anumită măsură și nu mai insist asupra acestui subiect. Daca am sărit calul, îmi cer scuze, îmi pare rau. N-a fost cu rea intenție. Însă cel mai important lucru mi s-a părut acesta:

„In fine, aceasta doamna doctor a avut o atitudine ireverentioasa si fata de Comisie, care a luat masurile considerate potrivite in situatia data. Mi-ar placea ca situatia sa fie prezentata in mod corect, atata timp cat pe tot parcursul discutiilor din aceasta Comisie, atat pentru cazul dvs cat si pentru toate celelalte, sanatatea fizica si psihica a pacientului si a familiei sale primeaza in fata oricaror alte considerente.” Dr. Monica Pop.

Concluzia? Dacă acest oncolog care a jurat sa ajute oamenii suferinzi are un comportament nepotrivit chiar în fața membrilor Comisiei de Disciplină, vă puteți imagina cum își tratează bolnavii de cancer? Cum vorbește dumneaei cu un om care mai are de trăit o lună, o săptămână sau o zi? Poate că ar trebui să își schimbe meseria ori să se pensioneze „pe caz de boală”, că nu arăta de loc bine la „fixonomia” obrazului. Oricum, sper din tot sufletul ca NICIODATĂ să nu mai poată să spună vreunui bolnav de cancer sau rudă a lui: „Îți dau morfină când vreau eu, nu când ceri tu!”

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.