3.106

Poltergeist pe strada Litoralului?

Un fenomen absolut ieşit din comun s-a petrecut în urmă cu 20 de ani pe strada Litoralului din cartierul bucureştean Colentina. Potrivit proprietarului, mai multe obiecte au început să se […]

Un fenomen absolut ieşit din comun s-a petrecut în urmă cu 20 de ani pe strada Litoralului din cartierul bucureştean Colentina. Potrivit proprietarului, mai multe obiecte au început să se ridice în aer, împinse de o forţă nevăzută. Evenimentul a fost semnalat Institutului de Seismologie, celui de Protecţie a Mediului şi Poliţiei. Nimeni nu a avut vreo explicație logică.

Nepotul năzdrăvan și energiile lui

Familia Mihalache locuia acolo de peste 40 de ani. Stăpânul casei, nea Mihalache ne-a povestit că nepotul, Ştefan, student pe atunci, obişnuia să colinde platoul munţilor Bucegi şi mai ales înălţimile din jurul Schitului Peştera, împreună cu tatăl lui. Cunoscută parapsihologilor ca deţinând importante resurse energetice de origine cosmică zona a făcut deseori subiectul unor cercetări în domeniu. La întoarcerea în Bucureşti, fără să prezinte nici un simptom curios, nepotul a fost găzduit, ca de obicei, în casa bunicilor. La un moment dat, în faţa ferestrei camerei lui au început să se deplaseze tot felul de obiecte de uz gospodăresc, indiferent de materialul din care erau confecţionate. Lopeţi, găleţi din tablă, ţevi de gaz, cărucioare grele, burlane, o scară de zugrav, ba chiar şi un lighean, zburau nestingherite sub privirile înnebunite de spaimă ale bătrânului.

Menghina plutea deasupra pământului

„Ce să fie oare? Dom’le, am văzut multe la viaţa mea şi am 75 de ani, da’ aşa ceva nu mi-a fost dat să trăiesc de când mama m-a făcut, ne-a spus nea Mihalache. Am chemat vecinii, Poliţia. Eram tare speriați. Am fost sfătuit de către poliţişti să sap o groapă la locul cu pricina. N-am înțeles de ce, dar am săpat-o, ce era să fac? Menghina şi toate obiectele de prin curte, veneau singure pe sus către groapă, ca trase cu aţa. Parcă intraseră dracii ăia în ele! Vreo două zile aşa ne-am chinuit. Nu mai dormeam nici nopţile. Atunci eu mă aşezam aici pe un scăunel şi aşteptam. Într-o noapte, pe la trei, aud afară: poc, trosc. Ies repede împreună cu Ştefan. La un moment dat, îl văd pe nepotu’ că se ridică deasupra pământului, până la streaşină. < Ce faci, tată, acolo?> i-am zis. El se uita şi râdea, aşa, la mine…După câtva timp, a revenit jos. Domnule, eu nu iau medicamente nici de tensiune, de niciun fel. Poate o aspirină. Nu eram beat și nici nebun. Atunci?”

Bicicleta zbura și „bolborosea”

Măsurătorile radiestezice efectuate la faţa locului au pus în evidenţă faptul că groapa prezenta un puternic câmp magnetic, lucru care le-a generat, chiar persoanelor pregătite pentru acest gen de investigaţie, stări de nervozitate, vecine cu nebunia. Aceasta se află topografic, situată în unghi drept cu peretele casei şi fereastra uneia dintre camere. Nea Mihalache a precizat că imobilul a fost construit prin anii ’50, iar aici se afla iniţial groapa de gunoi a cartierului Colentina. Prima dată, acest fenomen s-a produs pe 2 septembrie 1995. Atunci, spune bătrânul, „câţiva metri de carton bitumat, o parte din provizia de lemne pentru iarnă şi o bicicletă s-au aşezat perfect paralel, plutind în aer, deasupra locului nefast”. Cel mai spectaculos lucru este că, atunci când obiectele o iau razna prin curtea omului, evenimentul este însoţit de oftaturi adânci, şuierături, bolboroseli şi chiar zgomote specifice unui şantier în lucru, cum ar fi netezirea pereţilor cu o mistrie.

Locul dracului!

Vecinii şi cei chemaţi să asiste la uluitorul fenomen, oameni simpli, neobişnuiţi cu astfel de ciudăţenii şi-au dat fiecare cu părerea: ba că ar fi infiltraţii de apă sub pământ sau acumulări de gaze care pot exploda din clipă în clipă, ba că locul e al necuratului sau că bietul Ştefan ar fi înmagazinat în corp energii malefice în timpul excursiilor sale montane.

Într-una din zile, un lichid asemănător apei şi-a făcut apariţia din senin, printre dalele de beton din curtea familiei Mihalache. Acest lichid, iniţial incolor, lăsa pe caldarâm urme de grăsime, după care devenea de culoarea cenuşiu-pământie. Interesant este că după ce apărea o picătură aceasta creştea în volum (proprietate pe care apa nu o posedă!) şi se scurgea la vale.

La un moment dat, toate aceste întâmplări ciudate și fără explicație au încetat. Și nimeni, nici până în ziua de azi, nu a știu să spună exact ce s-a întâmplat atunci în curtea casei din Colentina.

Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.