5.327

Bolnav de cancer condamnat la moarte

CONSTITUTIA ROMANIEI ART. 22 Dreptul la viată si la integritate fizică si psihică (1) Dreptul la viată, precum si dreptul la integritate fizică si psihică ale persoanei sunt garantate. (2)Nimeni […]

CONSTITUTIA ROMANIEI

ART. 22 Dreptul la viată si la integritate fizică si psihică

(1) Dreptul la viată, precum si dreptul la integritate fizică si psihică ale persoanei sunt garantate.

(2)Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.

„Cu siguranţă, nimeni nu îşi doreşte să sufere de cancer, dar fiecare dintre noi trebuie să avem certitudinea că, în cazul în care ne îmbolnăvim, vom putea beneficia imediat de un tratament care să ne salveze sau măcar să ne prelungească viaţa. Este un obicei raspandit intre medici sa dea „retete” referitoare la procentele de reusita, recuperare si proceduri. (vezi protocoale oncologie)

Statul roman are obligatia legala de a asigura accesul la medicamente si tratamentul gratuit pentru bolnavii de cancer (handicap grav).

Numele meu este Mioara Dumitrescu din ROMANIA. Sufar de gliom (tumori care se formeaza in trunchiul cerebral, regiunea anatomica din creier care se continua cu maduva spinarii. Aceste tumori sunt de obicei de grad inalt. Gliomul trunchiului cerebral de grad inalt si care se raspandeste peste tot in trunchiul cerebral este dificil de tratat cu succes. Pentru a preveni afectarea tesutului cerebral sanatos, gliomul trunchiului cerebral este de obicei diagnosticat fara a face biopsie.) Am urmat din 2011, august, drumul anevoios al unui bolnav de cancer. Dupa 3 operatii la spitalul Bagdasar-Arseni, dupa tratament in strainatate (timp de 2 luni, nedecontat de Statul Roman) dupa un tratament cu chimioterapie pentru inca aproape un an am ajuns la o recidiva a gliomului.

SINGURA optiune medicala actuala, este tratamentul cu AVASTIN, care insa imi este refuzat de cei care pot decide, daca eu mai am DREPTUL DE A TRAI. Nu este inclus in protocolul oncologic din Romania.

Am avut sansa si bucuria acestor zile, de a putea face 4 tratamente cu AVASTIN. Un singur tratament costa aproximativ 4.000 euro, la trei saptamani. Prin refuzul dumneavoastra de a-mi asigura tratamentul acesta (care si-a dovedit eficacitatea-tumora reducandu-se aprox.50%) incepand cu data de 15 martie 2013, cand am urmatorul tratament, sunt in imposibilitatea financiara de a putea cumpara acest tratament si, prin urmare, SUNT CONDAMNATA LA MOARTE.

Va consider direct raspunzatori (CNAS) pentru iminenta mea MOARTE. Sa nu-mi aduceti nicio floare, ar fi prea tarziu pentru dumneavoastra.”

DUMITRESCU MIOARA

TURNU MAGURELE, 5 MARTIE 2013

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.