12.341

Ce sancțiune a primit un medic pentru că a lăsat un bolnav de cancer să moară în chinuri?

Deci, avem un medic oncolog pe nume Anca Irinel Gheorghiu, avem un muribund (mama mea,care între timp a scăpat de viața asta) cu un cancer pulmonar și metastaze la creier. […]

Deci, avem un medic oncolog pe nume Anca Irinel Gheorghiu, avem un muribund (mama mea,care între timp a scăpat de viața asta) cu un cancer pulmonar și metastaze la creier. Fără speranțe. Cu dureri mari. Înfiorătoare. Mai avem un Colegiul al Medicilor din România,care se ocupă cu sancționarea medicilor care încalcă anumite norme și o sesizare făcută de mine, fiica femeii care a fost lăsată să moară în chinuri. Suntem în România, anul 2013.

Mulți colegi din presă, chiar și unii care lucrează în sistemul medical, mi-au spus: „Degeaba faci sesizare la Colegiul Medicilor, e pierdere de timp, te și enervezi, vei suferi și mai mult.”

Știam, dar nu i-am ascultat. De ce am făcut-o totuși? Să vă explic: am reclamat-o pe dr. (încă!) Anca Irinel Gheorghiu pentru lipsa ei de umanitate, pentru răutatea și batjocura cu care și-a tratat o pacientă mai mult moartă decât vie, am reclamat-o ca să se afle peste tot și altădată cei care au bolnavi de cancer pe ultima suta de metri să OCOLEASCA, pe cât posibil, ușa cabinetului ei și să se adreseze de la bun început Hospice-ului Speranța.

Și, pentru că Internetul nu e avizierul de la scara blocului, unde administratorul pune întreținerea pe ultima lună cu restanțierii, și poate fi accesat de toată lumea, am scris și voi scrie mai departe despre această doctoriță de la Policlinica 34 din Drumul Taberei, care și-a bătut joc de un om bolnav de cancer (n-am să înțeleg niciodată de ce?).

Medicul Anca Irinel Gheorghiu, care ar fi trebuit să-i prescrie morfină bolnavei, – conform bunului simț, al umanității și potrivit articolului 22 din Constituție privind Dreptul la viață și integritate fizică și psihică, punctul 2, care zice așa: Nimeni nu poate fi supus torturii și nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant, – nu a făcut acest gest.

În fața comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor din București ea a mințit fără nicio jenă spunând că aparținătorii NU au informat-o că bolnava are dureri. Și că aceasta a declarat că „are dureri suportabile” în momentul când a venit la Policlinica 34 din Drumul Taberei.

Firește că erau suportabile după ce a intrat coctailul cu medicamente în ea, nu? La scurt timp am ajuns și eu la policlinică, am dus-o la mașină și am plecat cu ea acasă. Mama nu mai era mama, vorbea aiurea, zâmbea întruna, fără motiv, era clar că i se administrase ceva care o făcea „să se simtă bine”. (Așa este, doamnă Gheorghiu? Dar de faptul că tata v-a cerut morfină în ultimile săptămâni ale lunii IUNIE, vă amintiți? Dar de telefonul pe care vi l-a dat soțul meu în care vă ruga să îi prescrieți morfină, pentru că Elena Fodor are dureri mari, ați uitat? Un MEMO PLUS v-ar ajuta.)

Faptul că pacienta a murit pe data de 5 iulie în chinuri cumplite este dovada că aparținătorii (eu, tata și soțul) care cerșeau morfină doamnei doctor Anca Irinel Gheorghiu, nu au fost niște tâmpiți care se joacă de-a injecția, ci chiar aveau nevoie de ajutor!

Care este concluzia de moment a Colegiului Medicilor din București? Membrii comisiei de disciplină recunosc că refuzul dr. Gheorghiu de a prescrie tratament opioid pacientei Fodor Elena este NEJUSTIFICAT și constituie eroare de conduită medicală prin încălcarea prevederilor art. 120, art.2 6 și art. 56 din Codul de Deontologie Medicală.

Ba doamna dr. Monica Pop, membră în comisie, mi-a și scris un comentariu pe blog în care amintea de atitudinea necorespunzătoare a dr. Anca Irinel Gheorghiu.

Dar, cu toate acestea, dr. Anca Irinel Gheorghiu este sancționată cu un avertisment, conform art. 15 cap. II și art. 20, cap. III din Regulamentul organizării și desfășurării activităților comisiilor de disciplină. Firește că decizia asta, ca o aripă de fluture peste activitatea dr. Anca Gheorghiu, poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare. Ceea ce va și face, cu siguranță, doamna Gheorghiu, pun mâna în foc.

Asta înseamnă că, această doctoriță, pe care rugămințile rudelor unui muribund care se chinuia pe patul de moarte, nu au înduplecat-o defel să dea morfină, își va continua nestigherită activitatea la Policlinica Drumul Taberei 34. Asta înseamnă că mulți bolnavi de cancer, care vor nimeri, din nefericire, la ușa cabinetului ei, s-ar putea să pățească la fel ca mama și ca alții. (maria: Posted ianuarie 27, 2013 at 10:39 AM „Si mama mea a murit in chinuri fara morfina din cauza acestei doctorite care trebuia sa isi aleaga alta meserie, eventual la morga cand nimeni nu ii mai cere nimic! S-a intamplat in 2003 si nu am sa imi iert niciodata ca nu am plecat la timp de la aceasta individa lipsita de profesionalism si inima!”)

Excelentă decizie, Colegiul Medicilor din București! Ați făcut, în sfârșit, dreptate! Felicitări!

Dr. Anca Irinel Gheorghiu merită toate șansele. În fond, pentru oameni ca ea a venit Iisus pe pământ…

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.