2.573

Femeia, mărțișorul vieții

De ce sărbătorim femeia primăvara? Simplu: pentru că deși este fragilă ca un ghiocel, femeia înfruntă cu demnitate greutățile vieții. Primăvara, anotimpul renașterii, este definiția metaforică a ființei care dă […]

De ce sărbătorim femeia primăvara? Simplu: pentru că deși este fragilă ca un ghiocel, femeia înfruntă cu demnitate greutățile vieții. Primăvara, anotimpul renașterii, este definiția metaforică a ființei care dă viață și își dedică întreaga existență celor din jur.

Femeia interpretează cu eleganță și dăruire diferite roluri, fiind: mamă, soție, prietenă, soră, iubită, arbitru al eleganței, gospodină, medic (fără diplomă când îi îngrijește pe cei apropiați), profesor (cu studii sau fără pentru copiii ei) și psiholog.

Să nu uităm că Femeia a oferit Mântuitorul acestei lumi, iar în templul ei s-au zămislit arhitectul, savantul, pictorul și poetul! Ea modelează cu iubire și infinită răbdare personalitatea celui căruia i-a dat viață, oferindu-i posibilitatea de a evolua pe scena lumii.

Și iată de ce, în zăpezile fluide, în muguri și-n soarele crud, în ghiocei, zambile și narcise se află esență de feminitate! Primăvara este esență de feminitate.

Sărut mâna, mamă, că mi-ai pus în piept mărțișorul vieții, jertfindu-ți tinerețea și frumusețea și asumându-ți riscul de a mă naște! În anotimpul în care sărbătorim femeia, un gând bun și un cuvânt sincer de mulțumire este cel mai de preț mărțișor.

Elena Stan

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.