2.311

Ursul lui Cămătaru, operat cu succes

Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati in urma cu 3 saptamani de pe proprietatea lui Nutu Camataru, a fost operat ieri de medicii VIER PFOTEN pentru inlaturarea abcesului din […]

Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati in urma cu 3 saptamani de pe proprietatea lui Nutu Camataru, a fost operat ieri de medicii VIER PFOTEN pentru inlaturarea abcesului din zona gatului. Pe parcursul aceleiasi interventii, ursul a fost si sterilizat. Operatia a fost dusa la bun sfarsit de catre doi veterinari ai VIER PFOTEN, in colaborare cu medici parteneri ai organizatiei, in clinica mobila a VIER PFOTEN adusa la Zoo Bucov din Ploiesti.

Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna. Baloo si sora lui, a caror varsta este estimata la circa 2 ani, au fost mutati totodata intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, tinerii ursi vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii zoo Bucov. Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural.

„Ne bucuram ca intr-un timp atat de scurt am reusit mutarea ursuletilor intr-un amplasament corespunzator, care le va oferi conditii mai bune de viata de-acum incolo”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte la VIER PFOTEN.

Cei doi ursi, alaturi de 4 lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de VIER PFOTEN la solicitarea autoritatilor competente: Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul general al Politiei si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara.

Foto: Kuki Barbuceanu/VIER PFOTEN

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.