2.357

Începe marea sterilizare

Organizația VIER PFOTEN anunță începerea proiectului de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân de pe întreg teritoriul Capitalei, în baza Protocolului încheiat cu Primăria Municipiului București.  Campania va consta […]

Organizația VIER PFOTEN anunță începerea proiectului de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân de pe întreg teritoriul Capitalei, în baza Protocolului încheiat cu Primăria Municipiului București. 

Campania va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea și returnarea în teritoriu a animalelor fără stăpân de pe străzile Capitalei. Medicii VIER PFOTEN vor opera într-o clinică special amenajată in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Bucureștenii care doresc să dea o mână de ajutor pot veni cu animalele fără stăpân la clinica. Ei pot suna pentru programare la numarul de telefon 021.316.77.31.

„Suntem multumiți că am reușit să punem la punct toată logistica pentru acest proiect mult așteptat. Sperăm ca efortul nostru să fie apreciat de către toți locuitorii Bucureștiului și să nu mai fim martorii unor acțiuni incalificabile, de otrăvire a câinilor fără stăpân, ca cele de la începutul acestui an. Sperăm să primim o mână de ajutor și din partea cetățenilor”, a spus Anca Tomescu, coordonator al proiectului Animale fără Stăpân VIER PFOTEN.

În baza Protocolului, Fundația VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze din fonduri proprii câinii și pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

VIER PFOTEN va derula în paralel proiectul de sterilizări din Sectorul 6 al Capitalei început în martie, anul trecut. Pe parcursul ultimului an, medicii VIER PFOTEN au sterilizat în Bucuresti peste 2.500 de animale fără stăpân, majoritatea câini.

Ultima campanie a avut loc în perioada septembrie 2010 – martie 2011, când au fost sterilizate circa 3000 de animale fără stăpân din Capitală.

EM

Foto: George Nedelcu/VIER PFOTEN

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.