2.289

Misterul pantofilor dispăruți

(poveste pentru Andrei) Mai demult, într-un sătuc din Germania, au început să dispară…pantofii locuitorilor. Oamenii erau disperați și nu pricepeau de ce hoțul fura…doar una dintre încălțările lăsate în fața […]

(poveste pentru Andrei)

Mai demult, într-un sătuc din Germania, au început să dispară…pantofii locuitorilor. Oamenii erau disperați și nu pricepeau de ce hoțul fura…doar una dintre încălțările lăsate în fața ușilor. Bocanci, opinci, botine, galoși, pantofi, sandale, dispăreau ca prin farmec. Ce să fie oare?

Unii ziceau că infractorul trebuie să fie fără un picior. Alftel nu-și explicau de ce lua doar un pantof. „Bine, dar de ce fură și ciobuțele de copil? De ce ia orice număr îi pică în labă?”, se întrebau alții. Mare mister!

Într-o zi, pădurarul s-a dus în codru să-și vadă de treabă. Dar, la un moment, dat, a descoperit ceva colorat într-o gaură, în pământ. A scos acel „ceva” afară. Era un adidas nr. 42! A mai scormonit el ce-a scormonit și…a găsit un papucel de copil.

„Măi, ce să însemne toate astea?” se mira omul. Așa ceva nu mai pomenise în viața lui.

Și a mai căutat. Timp de câteva săptămâni, pădurarul a strâns 56 de articole de încălțăminte, majoritatea fără pereche.

Apoi a dat un anunț în sat: „Duminica se organizează <<Returnarea Pantofului Pierdut>>. Păgubiții sunt rugați să vină cu perechea existentă, după caz.”

Oamenii au venit, și-au găsit încălțămintea dispărută și lustruită de către domnul pădurar german, care descoperise și cine era hoțul, de fapt, hoața. O mămică vulpe, care avea mai mulți pui. Pantofii erau pe post de jucării pentru micuții năzdrăvani, care adoră mirosul ciubotei purtat.

„Dana cu Patru Foi”, Facebook

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.