2.693

Povestea lui Iepu

A fost odată ca niciodată un iepuraș de pluș, moale, cu urechi lungi, pe nume „Iepu”. Nu era el cel mai frumos din lume, dar era tare iubit de un […]

A fost odată ca niciodată un iepuraș de pluș, moale, cu urechi lungi, pe nume „Iepu”. Nu era el cel mai frumos din lume, dar era tare iubit de un bebeluș.

Într-o zi copilașul a plecat cu mama la plimbare. Firește că l-au luat și pe Iepu. Însă, când au ajuns acasă, bebele a început să plângă. Mama nu știa ce are. A venit seara, băiețelul trebuia să doarmă, dar…fără Iepu, nu putea. Și iar a plâns rău de tot. Mămica a intrat în panică. Seară de seara bebe plângea, nu putea și nu voia să adoarmă fără Iepu.

A doua zi, un nene simpatic se plimba în parc alături de fiul lui, care era ceva mai mărișor. Ce vede el stând pe bancă? Un iepuraș de pluș… adică Iepu’. Săracul, plouase peste el. Era ud. Nenea l-a ridicat, l-a scuturat gentil, l-a luat în brațe și apoi pe fiul său de mână și s-au dus acasă. Amândoi știau cât de important poate fi pentru cineva un iepuraș de pluș. La un moment dat, băiatul a întrebat:

„Tati, ce facem cu iepurașul? Eu sunt prea mare pentru el și, chiar dacă îmi place, mă gândesc că undeva, un copil plânge după el.” Atunci, s-au apucat să-l spele pe Iepu, l-au pus chiar și în uscător, ba mai mult, i-au făcut și freza! Nenea,  social cum era, și-a adus aminte că are un cont Facebook. S-a dus cu Iepu în parc, i-a făcut o poză pe banca în cauză, apoi s-a întors acasă și l-a „urcat” pe Facebook. Toată lumea posta global, din prieten în prieten, poza lui Iepu alături de anuntul: „Am găsit un iepuraș simpatic, căutăm stăpânul. Vă rugăm, lăsați un mesaj.”

Peste o săptămână a sunat soneria: țârrr-ding-dong, târrr-ding-dong. La ușă erau bebe cu mămica lui. Când l-a luat pe Iepu în brațele durdurlii a fost cel mai fericit din lume. Erau din nou împreună.

Dana cu Patru foi -Facebook

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.