2.909

Circul Becali devine modă

de Cornel Nistorescu 

[…] Ce lasă Gigi Becali în urma sa? Un uriaș spațiu de circ, un registru de coțcării și bâlbe de gândire, de exprimare și de ofensat autorități și femei. Gigi Becali a fost marea bombă pusă de mahalaua României în codul bunelor maniere și în regulile comportament. Decența, măsura, bunul simț și modestia nu se vor mai întoarce niciodată de unde au fost coborâte în gălețile de adăpat oile. Prăbușirea limbajului și a comportamentului în spațiul public ar putea să fie pentru totdeauna. Dacă nu, cel puțin pentru câteva decenii.

Chiar dacă unii dintre confrați, mai ales cei speriați de această sentință, socot că ea ar fi încă un semn de ordine pe care îl dă justiția română. Spre deosebire de toți aceștia, eu cred că pedepsirea lui Gigi Becali este încă un semn că în tribunal se petrece altceva decât se vorbește în emisiunile televizate. Adică se face dreptate. Oricât a încercat Becali să vorbească despre trădare, despre politică, până la urmă n-a izbutit să convingă. Eventual a atras atenția asupra tipologiei de îmbogățiți de după 1990, dintre aceia din care nu poți stoarce nici o jumătate de pagină de gramatica limbii române.

Din păcate, Gigi Becali a plecat la penitenciar, dar a lăsat în libertate o modă a mârlăniei, a hahalerei spilcuite, a mahalagiului care încearcă să învârtă o țară. Circul din România are deja o componentă: Gigi Becali!

Cititi articolul integral pe Cotidianul.ro

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.