5.788

Cum își aleg copiii mamele?

Dacă vreți să știți, pe mine nu m-a adus barza. Astea sunt minciuni pe care numai tata le crede. Eu, la început de tot, am fost în cer lângă Dumnezeu, […]

Dacă vreți să știți, pe mine nu m-a adus barza. Astea sunt minciuni pe care numai tata le crede. Eu, la început de tot, am fost în cer lângă Dumnezeu, împreună cu mulți copii. Știi câți erau? Mulți, mulți, milioane și catralioane, de toate felurile, vorbeam toate limbile. Nu e un film ce povestesc eu acum. E adevărul.

Eu nu l-am văzut pe Dumnezeu la față, stătea pe un nor, dar era cam ceață sau fum. Mai bine era fum de flori, adică mirosea a parfum. Știam că e Dumnezeu p-acolo, dar nu l-am zărit. Dar eu am văzut-o pe Muchița jos, departe, pe pământ, la noi în România. Plângea și se ruga să aibă un bebeluș, că nu avea niciunul. Și mi s-a făcut milă. Săraca! Și am zis așa: „Eu o vreau pe fata aia cu părul roșu să fie mama mea.”

Să știți că toți copiii își aleg singuri mămicile, nu ele îi aleg pe ei. Și Dumnezeu: piuuu, m-a trimis din cer direct în inima Muchiței. Acolo am crescut, eram cât o sămânțică la început. Am coborât în burtică mai târziu și, când m-am făcut mare, m-a scos la spital o doctoriță prin buricul Muchiței. Apoi a cusut-o cu ață, ca să nu vadă toată lumea ce are ea în burtă, că nu-i frumos. Așa am apărut eu pe lume. Aia cu barza e o minciună, să nu credeți.

Andrei Cristian Mateescu

(6 ani)

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.