3.181

Odata am ucis o veveriță…

Aproape în fiecare week-end, în special în serile toride de vară, bulevardul „Erou Iancu Nicolae”, ce despică Pipera în două, se transformă într-o veritabilă pistă de raliu. Pe la miezul […]

Aproape în fiecare week-end, în special în serile toride de vară, bulevardul „Erou Iancu Nicolae”, ce despică Pipera în două, se transformă într-o veritabilă pistă de raliu.

Pe la miezul nopții începe nebunia. Motoare de sute de cai putere turate la maximum, scrâșnete de roți, și faruri orbitoare, neomologate, firește, sunt „ingredientele” nelipsite ale întrecerii între șmecherii șoselelor. Unii o fac în mod organizat, pe alții îl pocnește în cap febra vitezei de îndată ce pătrund dinspre Ambasada Americii pe culoarul împădurit din fața Casei Albe și bulevardul Privighetorilor.

 Tot în week-end, la acea intersecție blestemată, nesemaforizată, unde se întâmplă frecvent accidente grave, pot fi văzute flori și lumânări arzând. Cineva le aprinde în memoria motociclistului care a pierit anul trecut lovit de un bolid. Spre deosebire de locatarii cartierelor aglomerate din București, cei din Pipera și Voluntari, foarte grăbiți în drumurile lor, au ocazia aici de a ucide animalele pădurii care îndrăznesc să apară în calea lor. Fazani, arici, veverițe. Bietele viețuitoare încă nu s-au obișnuit cu prezența omului în arealul lor și continuă să traverseze strada. Mare greșeală.

Azi-noapte au fost din nou curse auto pe Bdul. Iancu Nicolae. Dimineața, o veveriță, animal protejat de lege, zăcea moartă la marginea străzii. Avea ochișorii stinși, sânge la botic și mânuțele împreunate la pieptul alb ca laptele. Ce spaimă și ce durere o fi suportat biata veveriță!

„Și ce dacă? Lasă că mai sunt și altele. Pădurea e plină. Noi murim de foame și voi plângeți după veverițe.”, ne dojenea un trecător „isteț”.

Și, pentru că n-am putut s-o lăsăm acolo, în soare, pradă câinilor, am luat-o și am îngropat-o lângă casa noastră. Dormi în pace, mic animal nevinovat și iartă-ne nouă, greșelile noastre!

Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.